Etem çalışkan SANKO Okulları’nda öğrencilerle buluştu

Kaligrafik ustası Etem Çalışkan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’inci yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Okulları 8’inci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’inci yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Okulları 8’inci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrencilere 92 yıllık birikimini anlatan Çalışkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 87’nci yıldönümünde Gaziantep’te bulunmaktan ve SANKO Okulları öğrencileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Beni buraya getiren Atatürk, insan, yurt ve bayrak sevgisidir” dedi.

ATATÜRK İLE BULUŞMA ANIMDA HİSSETTİKLERİMİN TARİFİ İMKANSIZ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gerçekleştirdiği ziyarette kendisinin 10 yaşında ve ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi olduğunu anımsatan Etem Çalışkan, “Cumhuriyetin ışıklarıyla, Atatürk, bayrak, eğitim ve öğretim ile dördüncü sınıfa kadar geldim. Bunun Baş Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Tarsus’ta karşıladık” şeklinde konuştu.

Çalışkan, “O ana kadar içimiz Atatürk, yurt, bayrak, insan sevgisi ve okumayla doluydu. Atatürk’ü gördüğüm zaman hissettiğim duyguları anlatmak mümkün değil. O anı anlatımla ortaya koymam imkansızdır. Beni buraya getiren o duygulardır. Bu yaşıma kadar Atatürk, insan ve yurt sevgisiyle koşup duruyorum. İşte beni buraya getiren ve sizlerle buluşturan bu sevgidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12 Cumhurbaşkanını da gördüm” ifadelerini kullandı.

SEVGİ OLMADAN BAŞARI OLMAZ

Başarının yolunun çok çalışmaktan ve sevgiden geçtiğini vurgulayan Etem Çalışkan, “Severek çalışın, sevgi olmadan başarı olmaz. Ben yazı yazarken çevremde en büyük gürültüler kopsa bile sadece kalemin kağıt üzerinde çıkarttığı sesi ve mürekkebin ışıltısını duyarım” değerlendirmesini yaptı.

İnsanlığın bütün sırlarının sanatta saklı olduğunu anlatan Çalışkan, öğrencilere, “Sanat için çalışın, müzik, resim, heykel, davranış, konuşma ne varsa bunların hepsi sanatla ilgilidir. Sanatçı her zaman en iyisini yapıyor. Sanatçı olmanız şart değil ama sanat yolunda yürüyün” diye seslendi.

Öğrencilere bol bol okumalarını da öneren Etem Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilgi, kültür ne bulursanız okumalısınız. Kağıdı sevin, el yazınızı mutlaka güzel yazın, not alırken mutlaka kurşun kalem kullanın, bilginizi, kültürünüzü bilgisayardan ve teknolojiden yararlanıp, iyi çalışarak elde etmelisiniz. Not tutarken tükenmez kalem kullanmayınız. Doğayı koruyup kollayalım, doğada yaşayan tüm canlıların değerini bilelim çünkü doğa bize her şeyi veriyor.”

Çalışkan, kendisini heyecanla dinleyen öğrencilere ve SANKO ailesine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Etem Çalışkan’ın yaşayan bir tarih olduğunu dile getiren SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı ise “Böyle değerli bir insanla aynı ortamda bulunmak, sohbet etmek bizler için gurur vericidir. 92 yıllık bir tarihe tanıklık ediyoruz. Bilgi ve birikimleriyle bizler aydınlatan Etem Çalışkan’a teşekkür ediyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

25 Oca 2020 - 00:05 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.