Erdoğan'dan il kongreleri uyarısı: "Eften püften adaylar gelmesin"

AK Parti'de ekim ayında başlaması planlanan il kongreleriyle ilgili uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eft...

AK Parti'de ekim ayında başlaması planlanan il kongreleriyle ilgili uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eften püften adaylar gelmesin" dedi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, AK Parti MKYK toplantısında üyeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pandemi ile birlikte esnafın zarar ettiğini örneklerle anlattı. Kurmaylar, "Sadece üniversite ve üniversite öğrencileri ile geçinen bazı iller var, esnaf sıkıntıda, üniversiteler, yurtlar ve okullar tamamı açılmalı” dediler.

Koronavirüs'te çocukların ‘süper taşıyıcı’ olmadığını gösteren bir çalışma da Erdoğan’a sunuldu. Kurmaylar, çalışmaya göre 10 yaş ve altındaki çocukların da taşıyıcı olmadığını, okulların tamamının açılması ile pandeminin yayılma riskinin anlatıldığı kadar yüksek olmayabileceğini söylediler.

MKYK üyeleri, "Pandemi döneminde çocuklarda obezite başlangıcı da arttı. Çocuklar hem psikolojik hem beden olarak da yıpranıyor. Artık tüm sınıflar yüz yüze eğitime başlamalı”önerisini sundu. Erdoğan ise konuyu Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı ile konuşacağını söyleyerek, önerileri tek tek not aldı.

"Eften püften adaylar gelmesin" uyarısı

Devam eden kongre sürecinin de gündeme geldiği toplantıda Erdoğan, artan üye sayısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek uyarıda bulundu. Erdoğan, AKP’de ekim ayında başlaması planlanan il kongreleriyle ilgili "Eften püften adaylar gelmesin" uyarısını yaptı.

Meclis’in 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı konuşmanın ardından açılacağı bilgisi de verildi. Meclis aç-kapa yaptıktan sonra 6 Ekim’de çalışmaya başlayacak.

Biber reçeli esprisi

Erdoğan'a biber salçası getiren bir MKYK üyesi ile de esprili bir diyalog yaşandı. Erdoğan, "Size biber reçeli getirdim efendim” diyen kurmayına, “Biberin reçelin

24 Eyl 2020 - 11:24 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.