Emekliler hayal kırıklığına uğradı

Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, emeklilere yapılan zam oranı hakkında değerlendirmede bulundu.

Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, emeklilere yapılan zam oranı hakkında değerlendirmede bulundu.

Milyonlarca emeklinin her zaman ki gibi açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edildiğini ifade eden Kılınç, emeklilerin her zaman ki gibi hayal kırıklığına uğradığını söyledi. “Günümüz koşullarında A’dan Z’ye her şey yüzde 50 zamlanmış iken emeklilere 8,45 zam verilmesi bizleri hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Emeklilerin zor şartlar altında hayatını devam ettirdiğini kaydeden Kılınç, “Hiç şüphesiz ülkenin kalkınmasında ve dünyada söz sahibi olmasından en büyük paylardan birisi emeklilere aittir. Emekliler, büyük umutlarla Temmuz ayında ki zam oranını bekliyordu, ama umduğunu ve beklediğini bulamadı. Yüzde 8,45 zam değil, bir çay-simit parasıdır. Bugün çarşıya çıktığınızda bir çay içip simit dediğinizde en az 10 lira tutuyor. Hayat ve yaşam şartları çok zorlaştığı bir ortamda verilen zam oranını komik olarak değerlendiriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Başkan Kılınç, hiçbir emeklinin hak ettiği değeri görmediğini vurguladı. “Ülke genelinde en az 12 milyon civarında emekli bulunmaktadır. Kimi emekli 1000 lira alırken, kimisi ise 3-4 bin lira maaş alıyor. Dolayısıyla birçok emekli aldığı maaş ile geçinemediğinden bulabilirse ikinci bir işte çalışmak zorunda kalıyor. En rahat olacağı bir dönemde hiçbir emekli bu şekilde yani sefalet ve açlık içerisinde yaşamayı hak etmiyor. Dolayısı ile emeklilerimize hak ettiği değeri vermenin zamanı geldi de geçiyor” dedi.

Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasını şöyle bitirdi: “Koronavirüs salgını bitmedi, halen devam ediyor. Pandemi nedeniyle herkes gibi emeklilerde zor günler geçiriyor. Bu süreçte fırsatçılar ortaya çıktı, A’dan Z’ye tüm ürünlere yüzde 50 zam gelmişken, bizlere verilen zam oranı hiç tatmin edici bir oran değildir. O nedenle verilen zam oranının yeniden gözden geçirilmesi ve revize edilmesini istiyoruz.”

27 Tem 2021 - 07:20 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.