Edinson Cavani Benfica Yolunda

Fransa’nın dev kulübü PSG ile olan sözleşmesinin sonuna gelmesiyle birlikte takımdan ayrılmak istediğini açıklayan ünlü yıldız Edinson Cavani, kariyer...

Fransa’nın dev kulübü PSG ile olan sözleşmesinin sonuna gelmesiyle birlikte takımdan ayrılmak istediğini açıklayan ünlü yıldız Edinson Cavani, kariyeri kurduracağı takımı seçti.

Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica ile anlaşma sağladığını duyuran Edinson Cavani’nin, kariyerini farklı bir ülkede sürdüreceğinden dolayı mutlu olduğu iddia ediliyor.

Fransız basınında yer alan habere göre 33 yaşındaki santraforun Benfica’nın 2 senelik sözleme teklifini kabul ettiği belirtilirken, transferin Çarşamba günü resmiyete kavuşturulacağı söyleniyor.

Son dönemlerde birçok önemli takımın da transfer listesinde yer aldığı bilinen Cavani için en önemli teklifin de Premier Lig ekibi Leeds United’ın yapması bekleniyordu. Fakat buna karşın Benfica’nın erken davranmasından dolayı yıldız futbolcunun bu tarz bir karar verdiği konuşulurken, Leeds United gibi orta halli bir takım yerine şampiyonluğa doğrudan odaklanacak bir ekiple forma terletme fikrine çok daha sıcak yaklaştığı belirtiliyor. Bu hususta Portekiz liginde Edinson Cavani’nin önemli etkiler etmesine şimdiden kesin gözüyle bakılırken, yıldız futbolcunun nasıl bir performans yakalayacağı da şimdiden merak ediliyor. Futbol maçlarına canlı bahis için http://apuestasyapuestas.com/ adresini takip edebilirsiniz.

Edinson Cavani Kimdir?

Aktif futbol kariyerine 2007 senesinde Uruguay’ın Danubio FC kulübünde başlayan Edinson Cavani, ardından da Serie A ekiplerinden Palermo ile anlaşma sağlamıştı. İtalyan futboluna kısa sürede uyum sağlayan ve attığı gollerle dikkatleri üzerine toplaya başarılı futbolcu, Temmuz 2010’da da Napoli’ye kiralanmıştı.

Napoli’de geçen kiralık dönemlerde de önemli etkiler oluşturan Edinson Cavani, 2013 senesinde toplam 55 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle PSG’nin yolunu tutmuştu. Fransa ligi Ligue 1’de çıkmış olduğu 138 kere rakip fileleri sarsmayı başaran deneyimli futbolcu, aynı zamanda da Uruguay Milli Takım formasıyla da önemli başarılara imzasını atmaya devam ediyor.

PSG’de geçen başarılı günlerin ardından son sezonu mutsuz geçirdiği bilinen Cavani’nin, Benfica’da en az 3 sezon oynayacağı, ardından da rotasını çoğu yıldız futbolcu gibi ABD’ye çevirmesi bekleniyor. Kariyerinde attığı ve attırdığı gollerle önemli adımlar atan Cavani’nin, Portekiz’e Ağustos ayının sonlarına doğru gitmesi bekleniyor.

01 Ağu 2020 - 11:51 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.