DP’den uyarı

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, yaptığı açıklamada, Gaziantep’te Koronavirüs vaka sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çekti.

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, yaptığı açıklamada, Gaziantep’te Koronavirüs vaka sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çekerken, yetkililere bir an önce ‘Sahra Hastanesi’ kurmaları çağrısında bulundu ve ekledi: “Şimdiden tedbir alınmazsa yarın çok geç olabilir.”

Başkan Uslu, Gaziantep’in vaka sayılarında Türkiye’de ilk 3 veya 5 il içerisinde yer aldığının altını çizdi. “Kentteki tüm kamu hastanelerinin kapasiteleri dolmuş durumda. Yani hastanelerde yer yok, testi pozitif çıkan insanlar evlerine gönderilerek, ölüme terk ediliyorlar. Gerekli önlemler alınmazsa kentte ki sağlık sistemimiz çökecek. Bu görünen bir gerçek. O nedenle ilgili kurum ve kuruluşların bir an önce toplanıp “Sahra Hastanesi” kurmaları için planlamalar yapmaları gerekiyor. Yoksa her şey için çok geç kalınmış olabilir. Bugünden alınacak tedbir hem bizi hem çocuklarımızı hem de geleceğimizi koruyacak ve kurtaracak” dedi.

“Koronavirüs vaka sayıları ülke genelinde azalırken, Gaziantep’te artış gösteriyor” diyen Uslu, kentte kullanılmayan kamu kurum başta olmak üzere atıl durumdaki binaların çeşitli tadilatlar sonucunda hastaneye çevrilebileceğini ifade ederken, “Şehrimiz şu anda virüs bakımından en riskli ilk 3 veya 5 ilin arasında girmiş bulunmaktadır. Kentimizde virüs vakaları artışları 1 Haziran Normalleşme süreci ile birlikte başladı. Bu süreçle birlikte insanlar hiçbir şey olmamış gibi yaşamlarına devam etti. Düğünlere, kınaya ve çeyize izin verildi, insanlar parklar oturmaya başladı, dolmuş ve otobüsler tıklım tıklım doldu, çarşı pazarlar ana baba günü. 2-3 ayın tüm emekleri ve çabaları bir çırpıda çöpe atıldı. Vaka sayılarının bu kadar arttığı bir ortamda hiç kimse güvende değil” uyarısında bulundu.

Vaka sayılarını tekrar azaltmak için sıkı denetim ve tedbirler uygulanması gerektiğini belirten Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu an görünen o ki kentimizde vaka sayıları her gün artıyor, artmaya da devam ediyor. Böyle bir ortamda hiç kimse güvende değildir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına, alınan tedbirlere uyulmazsa virüsün bulaşma riski ve oranı artacak. Tüm kamu hastaneleri doldu, boş oda yok, testi pozitif çıkanları evlerine gönderiyorlar, kısacası ölüme terk ediliyorlar. Eğer böyle sürerse kentimizin sağlık sisteminin çökmesi kaçınılmazdır. Daha önce de bazı Sivil Toplum Kuruluşları Sahre Hastanesinin kurulması için çağrı yapmıştı, ama hiçbir kurum bu çağrıya kulak vermedi. Şimdi bu çağrının ne kadar ne doğru olduğu ortaya çıktı. Buradan yetkililere bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz; VAKİT KAYBETMEDEN SAHRA HASTANESİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANILMALI. Yoksa vaka sayıları arttığında hastaları tedavi edecek bir yer bulamayacaksınız. Bu konuda Demokrat Parti İl Başkanlığı olarak, elimizi taşın altına koymaya ve her türlü yardıma hazırız. Ayrıca vatandaşlarımızın alınan tedbirlere uymasını, kalabalık ortamlarda bulunmamalarını, dışarıya çıkmamalarını, çıkıyorlarsa bile maskesiz dolaşmamalarını, temizliğe ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz.”

05 Ağu 2020 - 19:52 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.