Doğru ve güvenilir habere ulaşmak artık çok zor

İnternetin aktif olarak kullanılması ile birlikte ne yazık ki yazılı görsel basında ve sosyal medyada bilgi kirliliği artmıştır. Dolayısıyla artık büy...

İnternetin aktif olarak kullanılması ile birlikte ne yazık ki yazılı görsel basında ve sosyal medyada bilgi kirliliği artmıştır. Dolayısıyla artık büyük haber ajansları dahi özellikle de sosyal medyanın manipülasyonlara neticesinde yanlış bilgiler verebilmektedir. Bazen bilerek ya da bilmeyerek bireyler ya da ajanslar toplumu farklı yöne kanalize edebilmek amacıyla gazetecilik etik ve ahlaki ilkelerinden uzak çalışma sergileyebilmektedir.

Eskiden medya olanaklarına ulaşmak gazetelere radyolara ulaşmak televizyon izlemek oldukça güç ve büyük bir lüks iken günümüzde artık bu platformlara hızlı bir şekilde ulaşıyor olmak bu platformların toplama manipüle etmesine ve bilgi kirliliğinin artmasına da neden olmuştur. Geçmiş yıllarda körlere ulaşan gazeteler neredeyse bir gün öncesinin haberlerini yansıtıyor iken bugün anlık ulaşılan haberlerde bile doğruluk konusunda şüpheler söz konusu olmaktadır.

Medya H aber doğru ve hızlı haber sunmaya gayret

Medya Haber kurulduğu günden bu yana gazetecilik etik ve ahlaki ilkeleri çerçevesinde son derece verimli bir şekilde haber gelişme ve son dakika haberlerini okuyucular ve vatandaşları ile buluşturmaya en gayret göstermektedir. Ekonomi başta olmak üzere aynı zamanda magazin kültür sanat otomotiv teknoloji gibi birçok alanda da ilgililerin bilgi sahibi olması için çaba sarf etmektedir. Bünyesinde profesyonel bir muhabir ve editör kadrosunda barındıran kuruluş geniş kapsamlı bir çalışma prensibini hayata geçirmiştir.

14 Eki 2021 - 00:14 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.