Direniş ve Sembol isim Şehit Kamil anlatıldı

Şehitkamil Belediyesinin gerçekleştirdiği “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Üzerine Sohbetler” isimli programın konusunu, “Antep Direnişinin İlk Kıvılcımı Şehit Kamil” oluşturdu.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Üzerine Sohbetler” programının konusu, Mehmet Kamil’in Şahadetinin 100. Yıl Anma Programı kapsamında “Antep Direnişinin İlk Kıvılcımı Şehit Kamil” oldu. Programın konuşmacısı olan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, Gaziantep tarihi ve Şehit Mehmet Kamil’in hayatına dair tarihi belge ve fotoğraflar eşliğinde yaptığı konuşma, dikkatle takip edildi. Araştırmacı-Yazar Mıhçıoğlu, program sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Programa; Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cenk Akın Aksakal, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Sezai Çakır, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu’na çiçek takdim edildi.

ANTEP SAVUNMASI VE ŞEHİT KAMİL’İN ŞEHİT EDİLİŞİNİ KONU ALDIK

Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Araştırmacı-Yazar Asım Mıhçıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Gaziantep için çok önemli bir gün. Gazilik unvanı almamızın kıvılcımı olan, bundan tam 100 yıl önce 21 Ocak 1920 yılında Şehit Kamil’in 3 tane cani Fransız askeri tarafından küçücük bir çocuğun süngülenmesiyle başlayan ve arkasından Gaziantep halkının gelerek savaşın devam etmesi ve yaklaşık 11 ay bu memlekette geceli gündüzlü savunma yapılmasının günüdür. Bugün, misafirlerimize Antep Savunması’nın yaklaşık 100 yıl öncesinde bu savaşın planlanmasını ve Şehit Kamil’in şehit edilişini konu aldık. 100 yıl önce 21 Ocak 1920 yılında Fransızların, Mehmet Kamil, annesi Hatice Hanım’ın peçesine uzanan ellerini kırmak ve onlara mukavemet göstermek amacıyla şehit olmuş bir Türk gencidir. Kamil’in göstermiş olduğu bu şehadet, Kamil’in göstermiş olduğu bu cesaret, o zaman Antep halkına nasıl bir kıvılcım, ışık olduysa bugünkü konferansta bulunan misafirlerimize rol model olması açısından Şehit Kamil’in hayatının, yaptıklarının ve o şehadet anında ne için şehit olduğunun anlatılması için bu konferansı gerçekleştirdik.”

21 Oca 2020 - 16:05 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.