Değişim dedektifleri

Şehitkamil Ömer ve Sabriye Ersoy Ortaokulundaki öğrenciler uluslararası bir projede farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerle 50 yıl önceki Gaziantep ile 50 yıl sonraki Gaziantep arasında köprü kurarak şehrin değişimine ve geleceğine ışık tutuyorlar.

Gaziantep / Şehitkamil Ömer ve Sabriye Ersoy Ortaokulundaki öğrenciler uluslar ar ası bir projede farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerle 50 yıl önceki Gaziantep ile 50 yıl sonraki Gaziantep arasında köprü kurarak şehrin değişimine ve geleceğine ışık tutuyorlar.

Gelişen teknoloji ile birlikte gelecekte bizleri nelerin beklediğini araştıran çocuklar, uluslararası bir platform olan eTwinning’de Değişim Dedektifleri adlı proje de buluşuyor.

Kuruculuğunu İstanbul Kadıköy’den Mustafa Aykın İlkokulu ve Göztepe İlkokulu’nun yaptığı projede Mardin Yaylı İmam Hatip Ortaokulu, İstanbul Semiha Şakir İlkokulu, Makedonya Josip Broz Tito İlkokulu, Bosna-Hersek Bijelo Polje ilkokulu, Almanya Grundscule ilkokulu, Azerbaycan Baku TurkishOrtaokulu da yer alıyor.

Şeh rimizin geçmişteki hal ine ait fotoğraflar bulan öğrencilerimiz bu fotoğraflardan yola çıkarak 50 yıl sonra şehrimizin nasıl olabileceğini hayal ediyor ve günümüzde yaşanan sorunlara akılcı ve yaratıcı çözümler üretmeye çalışıyor.

Toplamda 13 öğretmen ve 172 öğrencinin bulunduğu proje haziran ayında sona erecek. Eğer pande mi süreci biterse, proje E rasmus projesine çevrilecek ve etkileşimli şekilde çalışmalar yapılması planlanacak.

Ö ĞRENCİLER ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Farklı şehirlerden ve ülkelerden çocuklar buldukları fotoğraflardan yola çıkarak geçmiş ile günümüzü görsel okuma yöntemiyle karşılaştırıyorlar. Proje Ömer ve Sabriye Ersoy Ortaokulu ndaki öğrenciler imize 21. yüzyıl becerilerin i geliştirebilmek için farklı ülkelerden gruplarla ortak çal ışmalar yürütme imkanı vermesi açısından büyük bir öneme sahip. Ayrıca bu proje ile okul çevresindeki diğer okullar için örnek teşkil ediyor. Öğrencilerimiz proje çalışmaları dahilinde web 2.0 araçlarını kullanmayı öğreniyor ve diğer gruplarla ortak ürünler oluşturuyorlar. Analojik düşünme, soru sorma, ilişki kurma gibi çalışmalarla etkinliklerini zenginleştiren öğrenciler, projelerini aynı zamanda bir STEM projesine de dönüştürüyorlar. Sadece eleştirmekle yetinmeyip yapılaşma, doğanın korunması , tıkalı yollar ve tükenme tehlikesindeki kaynaklar için çözüm üretmeye çalışıyorlar. Öğrencile r tüm bunlar için

eTwinning Nedir?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler vb.) yönelik bir platform sunuyor. eTwinning, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik ediyor. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 573.000'den fazla öğretmen üyesi bulunuyor. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması için çevrimiçi araçlar sağlıyor.

11 May 2021 - 16:34 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.