Defa Life Hastanesinden anlamlı etkinlik

Defa Life Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, halkın bilinçlendirilmesi ve meme kanserine dikkat çekmek adına bir takım etkinlikler düzenlendi.

Defa Life Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, halkın bilinçlendirilmesi ve meme kanserine dikkat çekmek adına bir takım etkinlikler düzenlendi.

Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde yapılan etkinlikte kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma ve erken teşhis yöntemleri konusunda bilgiler verildi.

Defa Life Genel Cerrahi Doktoru Op.Dr.Ali Bora Üstünsoy Meme kanseri riski bulunan kadınlara ücretsiz muayene yaparak ,meme kanseri ile ilgili bilgilendirme mesajlarının yer aldığı broşürler verdi. Misafirlere meme kanseri farkındalık göstergesi olarak pembe kurdele dağıtıldı.

Op.Dr.Ali Bora Üstünsoy, Meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu belirtti.

"İki yılda bir mamografi çektirin"

Özellikle covid19 pandemi nedeniyle son iki yıl içerisinde kadınların düzenli tarama ve takiplerini yaptırmamaya başladıklarını ve bu durumunda erken tanılamada sıkıntıya yol açtığını ifade eden Op.Dr.Ali Bora Üstünsoy , Meme kanserinde erken teşhis için kadınlara düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalarını, ve mamografi çektirmelerini önerdi. 20 yaş üstü kadınların; ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapması ve iki yılda bir kez doktora meme muayenesi yaptırması gerektiğine dikkati çeken Üstünsoy, 40 yaş üstü kadınların iki yılda bir kez mamografi çektirmelerini önerdi.

Merinos Voleybol Oyuncularının da destek verdiği etkinliğe Defa Life Hastane Müdürü Şenay Akkaş halkın bilinçlendirilmesi adına bu tarz etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz dedi.

03 Eki 2022 - 16:39 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.