Dayanışma iklimini geliştirmek için adayım

Gaziantep Baro Başkan adayı olan Serpil Yılmaz, Baro’nun hizmet kalitesini ve dayanışma iklimini geliştirmek için aday olduğunu açıkladı.

Gaziantep Baro Başkan adayı olan Serpil Yılmaz, Baro’nun hizmet kalitesini ve dayanışma iklimini geliştirmek için aday olduğunu açıkladı.

Gaziantep Barosu’nun çoğunluk sağlanması halinde 16-17 Ekim tarihlerinde yapılacak olan kongresinde aday olan Serpil Yılmaz, projelerini Telgraf’a açıkladı. Hedefinin hizmet kalitesini yükseltmek ve dayanışma iklimini oluşturmak olduğunu belirten Yılmaz, ‘ Yapılacak olan seçimde, mesleğe başlarken ettiğimiz yeminin üzerine , yargının kurucu unsuru olan Savunma Mesleğinin bağımsızlığını savunmak, mesleğimizi evrensel hukuk ilkelerine bağlı olarak icra etmemizi engelleyen her türlü girişime karşı durmak için ve ayrıca Baronun hizmet kalitesini ve dayanışma iklimini geliştirmek iç in Baro Başkanlığına aday oldum’ dedi.

AVUKATLARA SALDIRILAR ARTTI

Serpil Yılmaz, savunma mesleğinin itibarına yönelik saldırıların, son dönemde fiziki saldırıların da eklenmesiyle avukatların bu tehlikelere karşı adeta yalnız bırakıldığını belirten Yılmaz, ‘Görevlerini ifa etmeye çalıştıkları haciz mahalli, duruşma salonları avukatlar için güvenli olma halinden uzaklaşmıştır. Avukatlar , Müvekkilleri ile özdeşleştirilmelerinin doğal sonucu olarak şiddet eylemlerinin birincil hedefi haline getirilmişlerdir. Çözüm ; yapılacak köklü bir Hukuk Reformudur. Artan hukukçu sayısının toplumsal hayatta gözle görülür bir gelişme sağlamadığı açıkça ortadadır. Çözüm, yeni hukuk fakülteleri açmak yerine tüm hukuk fakültelerinde eğitim kalitesinin nasıl artırılacağına yönelik çalışmaların yapılmasıdır. Çözüm; nitelikli hukukçu yetiştirme kapasitesi bulunmayan fakültelerin kapatılmasıdır’ dedi.

YARGILAMALAR MAKUL SÜREDE SONLANDIRILMALI

Yılmaz, Hukuk Reformunu n en önemli başlıklarından birisinin de yargıla maların makul sürede sonlandırılması olduğunu dile getirdi. Yılmaz, ‘ Yıllarca süren uzun yargılamalar, hak ihlallerine neden olmakta , avukatların müvekkilleri ile arasında bir çok sorunlara yol açmaktadır. Son dönemde Hak ihlalleri nedeniyle Anayasa Mahkemesine yapılan bireys el başvurular ,Mahkeme Başkanı’nın ifadesi ile hiç bir ülkede olmadığı kadar artmıştır’ ifadelerini kullandı.

MESLEK YIPRATILDI

Avukatlığın serbest olarak icra edilen bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çeken Yılmaz, mesleğin sosyal ve ekonomik yapısının yıpratıldığını söyledi. Bu olguların yeniden güçlenmesi ve hak ettiği yere gelebilmesi için avukatlara ve Baro’ya önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Yılmaz, ‘Toplumun adalete ve Demokrasi’ye güveni için savunmanın güçlü olması şarttır. Avukatların etkin olmadığı bir sistemde gerçek anlamda adaletin varlığından söz edilemez’ diye konuştu.

AVUKATLIK OFİSLERİ AÇILMALI

Serpil Yılmaz, Avukatlık Kanunu’na göre büro edinme, bağımsız çalışma ve sır saklama yükümlülükleri bulunan avukatların büro sorununu çözebilmek için çalışacaklarını söyledi. Adliye civarında Baro-Kamu-özel sektör arasında iş birliği yapılarak sadece avukatların kullanımına uygun avukatlık ofisleri projeleri hazırlanması gerektiğini bildirdi.

Bağlı çalışan avukatlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, meslektaşlarının ücretlerinin mesleğin onuruna ve saygınlığına yaraşır miktarda olması yönünde çalışmalar yapacaklarına dikkat çekti.

19 Eki 2021 - 07:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.