Çözüme kavuşturulsun

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “İran’dan gelen doğalgazdaki kesinti dolayısıyla, sanayi kuruluşlarına doğalgaz ve...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “İran’dan gelen doğalgazdaki kesinti dolayısıyla, sanayi kuruluşlarına doğalgaz ve buna bağlı olarak elektrik tedarikinde yapılacak kısıtlamaların, üretim süreçlerinde önemli aksamalara neden olmadan çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

BOTAŞ’ın sanayi işletmelerine doğalgaz kısıtlaması ve buna bağlı olarak sanayi elektriğinde de kısıtlamaya gidilecek olmasını değerlendiren Başkan Ünverdi, şu açıklamalarda bulundu:

“BOTAŞ’ın bazı sanayi kuruluşlarına gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük kullanım miktarını sınırlandıracak olması ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi kaynaklı olarak elektrik arzında da sıkıntı oluşacağını ve sanayi kuruluşlarına elektrik kısıtlaması yapılacağını açıklamasının ardından, yapılacak uygulamanın kaçınılmaz olarak üretim, ihracat ve teslimatlarımıza da yansımaları olacaktır. İhracata dayalı büyümeye odaklandığımız böylesi bir dönemde ekonomimizin geleceği için sanayi çarklarını hızlandırmak hepimizin önceliğidir. Bu amaçla ülkemizin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olan ve 5. büyük ihracatçı kenti konumundaki Gaziantepli sanayiciler olarak büyük bir özveriyle çalışıyor, üretim ve istihdama devam ediyoruz. Bu doğrultuda sürecin çözümü için Bakanlığımızın yürütmüş olduğu çabayı biliyor, girişimlerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyor, enerji konusunda dış kaynaklı yaşanan bu sorunun büyümeden çözüme kavuşmasını bekliyoruz.”

21 Oca 2022 - 13:00 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.