Coşkun Aral GAFSAD’ın konuğu oldu

Fotoğraflarıyla Türkiye’yi dünyaya taşıyan ünlü fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral, Youtube kanalında GAFSAD’ın konuğu oldu. Fotoğraf deneyimlerini anlata...

Fotoğraflarıyla Türkiye’yi dünyaya taşıyan ünlü fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral, Youtube kanalında GAFSAD’ın konuğu oldu. Fotoğraf deneyimlerini anlatan Aral, Gaziantep’e ve Gazaintep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e övgüler yağdırdı.

Türkiye’nin dünyaca ünlü fotoğraf sanatcısı Coşkun Aral, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD)’ın Youtube kanalında canlı yayın konuğu oldu.Yaklaşık 1,5 saat boyunca fotoğraf konusunda deneyimlerini anlatan Aral, Gaziantep ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ünlü sanayci Mennan Usta’dan övgü ile bahsetti.

Gaziantep saat gibi..

Gaziantep’in kendinde özel bir yeri olduğunu ve Gaziantep Yemekleri konulu bir kitap hazırlamak istediğini belirten Aral ‘Gazianep her anlamda çok iyi bir kent.Birikimi olan,emeğe saygısı olan çalışkan ve üretken bir kent. Ben Gaziantep’i bir saatin zembereğine dişlisine benzetiyorum. Kurulduktan sonra hiç durmadan çalışan üreten insanlarla dolu. Hafta içi yoğun bir şekilde calışıp hatfa sonunu ailesine ayıran bir kent.Fatma Şahin başkan çok iyi çalışıyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun önemli değil.Kentim,şehrim demesi önemli. Bunun yanı sıra Menna Usta gibi sanayiciler kente kente değer katan isimler.Ülkeye kente yararlı olacaksan çok çalışıp çok üretmen gerek.Gaziantep bunu başarabiliyor’’ Diye konuştu.

Salgın dönemini belgeleyin

Dünyanın hemen hemen her yerinde salgın hastalıkla mücadele edildiğini anlatan Aral ‘’ Bu salgın hastalık dönemini belgeleyın. Örneğin günlerce evine gitmeyen bir sağlık çalışanının doktor ve hemşire olabilir bunu imkanlarınız ölçüsünde fotoğrafa dökün. Fotoğraf bugünü, o anı geleceğe taşıyan bir belgedir.Bugükü çekilen fotoğraflar ve videolar 5-10 yıl sonra geçmişi ve yaşananları anlatan bir belge olacaktır’’ dedi.

Gazeteler aynı manşetle çıkıyor

Türkiye’deki bir çok gazetinin kendine özgü yayın politikası olduğunu belirten ve gazetelerin büyük bir bölümününde anyı manşetle çıktığnı anlatan Aral ‘Dünya basınının tan anlamıyla özgür olduğu söylenemez.Zaman zaman basında sahte düzmece haberler görüyoruz. Bu basının yeteri kadar özgür olmadığınının bir göstergesidir.Özgür basın er yada geç mutlaka olacaktır.İyiki basın var.Bizler konuşmassak kimler konuşsacak.Kendi yerel değerlerini öne çıkartan, hukukun ve adaletin üstün olduğuna inanan, doğruları yazan insanlarımızda var. Birde sosyal medyada inanılmaz derecede bilgi kirliliğ var. Burada yazılıp çizilenlere inanmamak lazım. Burada yazılanları sorgulayıp araştırıp doğruluğun teyıt ettikten sonra inanmamız lazım. Sosyal medya üzerinde milyonarca fotoğraf paylaşılıyor.Bu fotoğrafların bir çoğunda insanları kandırmak için manüpülasyonlar yapılıyor.’’ Dedi.

Doğru zamanda doğru yerde olmak

Türkiye Fotoğraf Federasyonu eski başkanı Doç.Dr.Beyhan Özdemir, Gafsad Yönetim kurulu üyeleri Hasan Yelken ve Yakup Yener ile Youtube’tan canlı yayını izleyenlerin sorularını cevaplayan Aral, günümüz teknolojisinde büyük ağır makinaların ve lenslerinin yerini zaman zaman cep telefonlarının aldığını belirterek’’Teknoloji hayatımızın her alanına girdi. Bunu iyi değerlendirmek lazım.Doğru zamanda doğru yerde olunursa cep telefonları ilede çok güzel fofoğtaflar çekilir.Bu fotorafçılığın temel kurallarından birirdir Doğru yerde doğru zamanda deklanşöre basmak.’’ dedi

15 May 2020 - 09:55 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.