CHP Gaziantep’ten gözaltılara ortak tepki

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, milletvekilimiz Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Şehitkamil İlçe Başkanı ve...

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, milletvekilimiz Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Şehitkamil İlçe Başkanı ve Mehmet Coşkun Atalamış, ortak bir açıklama yaparak sosyal medya paylaşımları nedeniyle 3 CHP’linin göz altına alınmasını kınadı.

CHP’den yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Ülkemiz ciddi bir salgın tehditi altındayken, günaşırı vaka ve ölüm haberlerinin içimizi yaktığı şu zorlu günlerde CHP Gaziantep üyesi 3 yol arkadaşımızın hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde gözaltına alınarak ev hapsi ile düşünce, yaşam özgürlüklerinin kısıtlanmasını büyük bir kaygı ile izliyor ve kınıyoruz!

Ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için Kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemini her geçen gün vatandaşımız daha iyi anlamakta. Yürütmenin verdiği bir karara vatandaş eleştiri geliştirdiği anda yürütmenin başı bir anda yargının temel figürü haline geliyor ve düşünceler kısıtlandırılıyorsa burada faşizmin canlandığını söylemek işten bile değil. Geçtiğimiz şu zorlu süreçte bizler daha fazla samimiyet, daha fazla çözüm yolu beklerken gördüğümüz tablo yaşadığımız tablo kadar içimizi yakmakta. Siyasi kaygılarınızı bir tarafa atarak vatandaşın can kaygısıyla yürekten ilgilenmeye davet ediyoruz. Şuanda ev hapsinde bulunan hukuksuz yere yargılanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmekle beraber hukukun üstünlüğünü mümkün kılana dek mücadelemizin devam edeceğini bildirir saygılarımızı sunarız.”

05 Nis 2020 - 21:18 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.