Centilmenliği ile örnek oldu

En köklü kulüplerimizden olan Gençlikspor ve Çınarlıspor formalarını giyme şansı yakalayan Budak, profesyonel ligin Gaziantep’e girdiği yıl sahalara veda etti.

En köklü kulüplerimizden olan Gençlikspor ve Çınarlıspor formalarını giyme şansı yakalayan Budak, profesyonel ligin Gaziantep’e girdiği yıl sahalara veda etti. Centilmenliği ve sevecenliği ile unutulmazlar arasına giren Cemil Budak, her zaman örnek gösterildi.

Cemil Budak kimdir?

Cemil Budak 1938 yılında Gaziantep’te doğdu. 1950 yılında Parkspor’da futbola başladı. Gaziantep Gençlikspor’da lisans çıkaran Cemil Budak daha sonra Çınarlıspor’a transfer oldu. Deşlitarla sahasında başladığı futbol hayatına önce Gençlik, sonra da Çınarlıspor’da devam eden Cemil Budak, 1979 yılında sahalara veda etti.

SOBADA SU KAYNATIP YIKANIRLARDI

Cemil Budak futbolun cefasını en fazla çekenlerden bir tanesi. O dönemlerde sahalar çok kötüydü. Yağış sonrası çamur deryasına dönerdi.

Cemil Budak da maçlardan sonra çamur adam gibi olurdu. Her tarafları batardı. Evlerine çamurlu bir şekilde gidemezlerdi. Zaten aileleri futbol oynamalarına karşıydı. Bir de o halde görürlerse, asla izin vermezlerdi.

Bu nedenle soyunma odalarına kurdukları sobalarda kazanlarla kaynattıkları sularla yıkanırlardı. Eğer yakacak odun bulamazlarsa, kışın ortasında buz gibi sularla yıkanırlardı. Ancak ne kadar zorluk yaşasalarda vazgeçemezlerdi o çamurlu sahalardan.

AYAKKABILARINI HARÇLIKLARI İLE ALIRDI

O dönemin en büyük sıkıntılarının başında malzeme yetersizliği gelirdi. Ne giyecek forma, ne de ayakkabı bulabilirlerdi. Futbolcular kendi malzemelerini kendileri alırlardı. Cemil Budak da kendi harçlıklarından biriktirdiği paralarla ayakkabı alırdı.

Ancak o ayakkabılar çivilerle doluydu. Maçlarda hepsi çıkar ve ayaklarına batardı. Devre arasında örs bulabilirlerse örsle, yoksa taş parçaları ile bu çiv ileri çakıp maçlara devam ederlerdi. Tabi bu arada ayakları da adeta kan çanağı gibi olurdu.

USTASINDAN İZİN ALAMAZDI

Cemil Budak, futbol oynadığı dönemde çalışmak zorundaydı. O dönemlerde futbolcular para kazanamazdı. Aksine kendi ceplerinde harcarlardı.

Budak da futbol oynayabilmek ve ailesine katkı sağlayabilmek için çalışmak zorundaydı. Bu nedenle çalışırdı ve kazandığı para ile ayakkabı ve forma alırdı. Ancak antreman ve maçlara gidebilmek için ustası izin vermezdi. Kaçarak gider ve gizli gizli oynardı futbolunu.

MAÇ ÖNCESİ KADAYIF KEYFİ

Cemil Budak, maçlardan bir gün önce ya bir yöneticinin ya da futbolcu arkadaşının evine giderdi. Tüm takım arkadaşları biraraya gelirdi.

Yemekler pişirilirdi. Yemeklerden sonra da kadayif yaparlardı. En büyük zevklerinin başında maçladan bir gün önce biraraya gelip kadayıf yemek gelirdi.

1961 YILINDA TRABZON’A GİTTİ

Cemil Budak 1961 yılında Gaziantep şampiyonu olan Çınarlıspor ile Trabzon’a gitmişti. Orada Erzurum Havagücü, Trabzon İdmanocağı ile maçlar yaptı. Rakipleri Trabzon İdmanocağı zengin bir kulüptü.

Hepsinin özel eşofmanları vardı. Tam bir profesyonel takım gibiydi. Şartları çok iyiydi. İşte böylesine bir takıma karşı mücadele ettiler. Ancak mağlup oldular. O maçı ve takım arkadaşları ile birlikte yaptıkları seyahati asla unutamadı Cemil Budak. O kafilede Burun Hayri, Heryeri Mamet gibi renkli simalar da vardı.

21 Oca 2022 - 06:46 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.