Çağdaş İnşaat Mühendisleri Gurubunun adayı Gökhan Çeliktürk

İnşaat mühendisleri odası Gaziantep Şubesi'nin genel kurulu yaklaşırken Çağdaş İnşaat Mühendisleri Gurubu mevcut şube başkanı Gökhan Çeliktürk'ü yeniden aday gösterdi.

İnşaat mühendisleri odası Gaziantep Şubesi'nin genel kurulu yaklaşırken Çağdaş İnşaat Mühendisleri Gurubu mevcut şube başkanı Gökhan Çeliktürk'ü yeniden aday gösterdi. Çeliktürk, sadece belli bir kesimin düşüncenin değil, tüm üyelerimizin adayı olacaklarını belirterek, ''Oda yönetim kurulu kesinlikle tek renk olmamalıdır. Tüm kesimlere hitap edecek kapsayacak be kucaklayacak bir yönetim kurulu ile üyelerimizin karşısına çıkacağız'' dedi.

GAZİANTEP İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

İnşaat Mühendisleri Odası Şube başkanı Gökhan Çeliktürk iki yıllık görev süresini değerlendirirken,

''İnşaat Mühendisleri Odası Şubesi, her zaman kamu kurum ve kuruluşları ile mesleki işbirliği içinde olmuştur. İki yıllık Görev süremiz içerisinde meslek alanlarımızı doğrudan ilgilendiren birçok Yeni kanun ve yönetmelikler yürürlüğe girmiş olup Kamu kurum ve kuruluşları ile ortak sektörümüzü ve üyelerimizi bilgilendirilmesi konusunda birçok başarılı çalışmalara imza atmış bulunuyoruz.

Şube olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz ''Gaziantep Deprem Master planı'' ön protokolüne istinaden Komisyon üyelerimiz ve Üniversite hocalarımız ile başlattığımız çalışmaları ihale sürecine getirmiş bulunmakta olup belediyemizin master planı ihaleye açmasını bekliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Gazi şehrimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalara artırarak devam edeceğiz.

ODALARA SİYASET SOKMAYIN!

Oda yönetim kurullarının bir siyasi anlayışın arka bahçesi görüntüsü vermesinin kente ve İnşaat Mühendisliği mesleğine zarar vereceğini ifade eden Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Öncelikle biz tek bir kesimin adayı değil, tüm kesimlerin adayıyız. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubemiz siyaset üstü bir kurumdur öylede kalmalıdır. Oda olarak mesleki ve ilkesel duruşumuz çok önemli. Buna kentimizde alınanlar olabilir ama kent ve mesleğimiz adına doğruları söylemek bizim birincil görevimizdir. Meslektaşlarımızın kent menfaatleri, inşaat mühendisliği ve inşaat mühendislerinin onurunu en üst seviyede tutan bugünkü yönetim anlayışımıza sahip çıkacaklarına inancımız tamdır.''

Her zaman doğru tercih ve yatırımların yanında olduklarını söyleyen Çeliktürk, kamu ve toplum çıkarlarına aykırı olan ve sadece birilerine kaynak aktaran yatırımlara ilkesel ve ahlaki olarak karşı çıktıklarını ve çıkacaklarını vurguladı.

İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ KURDUK.

İnşaat mühendislerinin en büyük sorunu işsizliktir. İnşaat sektörünün zor durumda olması meslektaşlarımız üzerinde baskılar yaratıyor. Ekonomi düzelmeden de bu işin düzelmesi mümkün değildir. Çözüm siyaset mekanizmasındadır. Ülkemizin yöneticileri ekonomiyi canlandırmaya yönelik kararlar alıp, uygulamalıdırlar. Yönetim kurulu olarak 2016 yılında üyeler ve işverenler arasında köprü vazifesi görmesi amacıyla kurulan insan kaynakları birimimiz iş arayan meslektaşlarımıza yardımcı olmak için yoğun çaba sarf etti ancak sorunun tam çözüme kavuşması ekonominin tam olarak canlanmasına bağlıdır. Son zamanlarda Belediyelerimizde işten çıkarılan meslektaş sayımızın sayısının arttığı, İşçi kadrosunda istihdam eden personellerin sözleşmeli mühendis statüsüne geçmediğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Odamızda yerel seçim sırasında verilen sözlerin tutulmadığı sadece seçim vaadinde kaldığını ama verilen sözlerin takipçisi olacağımızda belirtmek istiyorum.

MESLEK İÇİ EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERDİK

Görev yaptığımız süre içerisinde kentimizin ve ülkemizin sorunlarına duyarsız kalmadık. Bunun yanında üyelerimizin mesleki bilgilerini geliştirmeleri, özellikle de genç mühendis arkadaşlarımızın mesleki anlamda yeterli bir donanıma kavuşması için sürekli etkinlikler düzenledik. Güncel ve mesleki konularla ilgili sık sık konunun uzmanlarının katıldığı kurs ve mesleki etkinliklerin yanında, teknik gezilerle de genç meslektaşlarımızın yeni ufuklar kazanmalarına katkı sağlamaya çalıştık.

SOSYAL KÜLTÜREL FAALİYETLER

Diğer taraftan üyelerimiz arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla kültür, sanat ve sportif faaliyetlere önem verdik. Üyelerimizi bir arada tutmak istedik. Üyelerimize yönelik İnşaat Mühendisleri Spor kulübü (İMOSPOR) ile Basketbol takımımızı oluşturmuş olup Gaziantep Büyük Erkekler liginde mücadele etmektedir. Ayrıca bünyemizde kurduğumuz Tiyatro kulübü ile meslektaşlarımızın senaryosunu yazdığı tiyatro oyunumuzu önümüzdeki aylarda üyelerimiz ile buluşturacağız.

MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN NİTELİĞİ ARTIRILMALI

Başkan Çeliktürk, Türkiye’de gerek akademisyen, gerekse de laboratuvar ve fiziki imkanlar açısından yeterli olmayan çok sayıda üniversite açılarak kontenjanların çok artırıldığını belirterek ''Mühendislik eğitiminde niteliğin düşmesi, mesleğimizin geleceği ile vatandaşlarımız için sağlıklı ve güvenli konutların inşa edilmesi açısından bizleri endişelendirmektedir. Üniversitelerin Mühendislik fakültelerinden her yıl ortalama 12 bin kadar inşaat mühendisi mezun olmaktadır. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Öncelikle tüm üniversitelerin ikinci öğretim bölümleri ile tabela üniversiteleri derhal kapatılmalıdır. Ülkemizin kaynakları verimli ve etkin kullanılarak, ihtiyacımız kadar nitelikli mühendisler yetiştirmelidir.'' şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Çeliktürk, seçimlerde üç adayın yarışacak olması demokrasimiz açısından güzel bir durum. TMMOB’ye bağlı odalarda iki yılda bir seçim yapılması, demokrasinin yerleşmesi ve üyelerin sıklıkla bir araya gelmesi açısından son derece önemlidir.

OYNANAN OYUNUN FARKINDAYIZ!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şube seçim sürecini yakından takip ettiklerini belirten Çeliktürk:

Seçimleri İnşaat Mühendisleri dışında bazı siyasi grupların bir araya gelerek senaryolar planladıklarını üzülerek gözlemliyoruz çevrilen oyunun farkındayız ve Meslektaşlarımızın da farkında olduğunu belirtmek isterim. Bu bağlamda Çağdaş İnşaat Mühendisleri gurubu olarak güçlü meslek odası söylemi ile meslektaşının onur, yetki ve haklarını cesurca savunabilecek, odamızın kuruluş amacı ve ilkelerine bağlı, mesleki açıdan dimdik duracak bir yönetim kurulu listesi oluşturacağız. Bu bağlamda tüm meslektaşlarımıza odamıza sahip çıkmaya,

#DikDurÖzgürOl sloganımız etrafında tüm kesimleri Çağdaş İnşaat Mühendisleri Gurubu etrafında toplanmaya bekliyoruz.

Meslektaşlarımıza, Mesleğimize ve Kentimize hizmet etmek amacıyla yola çıkan tüm adaylarımızın Odamızı mesleki ve demokratik açıdan ileriye götüreceğine inanıyoruz. Seviyeli ve centilmence bir seçim olmasını istiyor, tüm aday arkadaşlarıma seçim çalışmalarında başarılar diliyorum.

21 Oca 2020 - 08:59 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.