Bilinçli tüketici böyle olur

Gaziantep’te bilinçli tüketici aldığı üründe gramaj eksikliğini sosyal medyadan şikayet etti.

Tarım İl Müdürlüğü konunun peşine düşüp ilgili firmaya yüklü miktarda ceza yazı.

Gaziantep Üniversitesi akademisyenlerinden Ahmet Tan’ın marketten aldığı 3 kilogramlık paket tuzun tartıda eksik gelmesini sosyal medyadan paylaşması üzerine Tarım İl Müdürlüğü tuz markası üzerinde denetim yaptı. Tüm paketlerde eksik gramaj tespit edilen tuz paketleri satıştan kaldırılırken ilgili firmaya 12 bin 400 TL ceza yazıldı.

Akademisyen Ahmet tan Twitter hesabından “Gaziantep’te bir marketten bu gün aldım. Üzerinde net 3 kg diyor ama tartıda 2.83 kg geldi. Bilerek tartmadım. Eve yeni aldığım tartıyı denemek için tarttım ve bu manzara ile karşılaştım.

Burada kastım bir şikayet değildir. Kimseyi zor durumda bırakmak değildir. Sadece bazı art niyetlerin önüne geçmek için vatandaşlık görevini yerine getirmektir. İnsanlar suistimalleri bu kadar rahat yapmalılar. Biz dikkat edersek başkası da dikkat eder. Mesele budur” mesajını paylaştı.

Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan yine Twitter’den yaptığı paylaşımda konunun araştırılacağı bilgisini verdi. Tarım İl Müdürlüğü, ekipleri çeşitli satış yerlerinde söz konusu tuzun paket üzerinde yazan gramajdan daha eksik olduğunu tespit etti.

FİRMAYA CEZA YAĞDI

Tarım İl müdürü Mehmet Karayılan yine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Tuz ile ilgili numune alındı,tartıldı,sizin dediğiniz gibi çıktı ve satış yapılan yerden tüm ürün kaldırıldı.İlgili firmanın bağlı olduğu İl Müdürlüğümüzede yazı yazıldı.5996 sayılı yasa ile 12 bin 400 TL ceza yazıldı. Ticaret İl Müdürlüğü de ceza yazdı” dedi.

21 Eki 2019 - 21:07 - Gaziantep Haber

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.