Bebek ölümlerine karşı eğitim

Büyükşehir Belediyesi’yle İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulama Eğitimi” gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’yle İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulama Eğitimi” gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bebek ölümlerine ilişkin toplumun hassasiyetini artırmak, yenidoğanların ölüm riskini ve bebek ölüm hızını azaltmak amacıyla bir eğitim programı düzenlendi.

Grand Otel’de organize edilen eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevl i NRP uzmanları tarafından yeni doğana en güncel yaklaşımlar, uygulamalar anlatıldı. Toplumdaki sosyoekonomik durumun iyileşmesi ve sağlık alt yapısının güçlendirilmesiyle bebek ölümlerinde önemli azalmalar gözlendiğine vurgu yapıldı. Yürütül en programlar çerçevesinde yeni doğanların ölüm riskinin ve bebek ölüm hızının azaltıldığına dikkat çekildi.

Eğitimin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağl ık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ve Gaziantep İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı katılımcılara sertifikalarını takdim etti

25 Oca 2020 - 04:44 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.