Babacan: Gaziantep zoru başarıyor

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı  Gazeteciler Cemiyetinde  ağırlamaktan mutluk duyduklarını belirterek, siyaset ateşinin  her geçen gün alevlendiğini söyledi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı Gazeteciler Cemiyetinde ağırlamaktan mutluk duyduklarını belirterek, siyaset ateşinin her geçen gün alevlendiğini söyledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, başkan İbrahim Ay ve basın mensuplarına Gaziantep ve ülke gündemi hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET ATEŞİ ALEVLENİYOR

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, toplantıda yaptığı konuşmada cemiyetin çalışmalarından bahsederken, Gaziantep hakkında da çeşitli bilgiler verdi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin Güneydoğu’da önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek ‘’Gaziantep İpekyolu üzerinde bulunan önemli bir kenttir. Gerek tarihi, gerek turizmi gerekse üretim ve ihracatıyla önemli bir vizyona sahiptir. Gaziantep, son günlerde parti genel başkanlarının ve bakanların sık sık ziyaret ettiği önemli bir kent oldu. Bu Gaziantep’in önemli bir konjektöre sahip olduğunu açıkça göstermektedir. Siyaset her geçen gün alevleniyor, Hızlanıyor. ’’ Dedi.

GGC ÖVGÜ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nden övgü ile bahseden Babacan ‘’Avrupa ülkelerinde pek çok güzel platformlarda gazetecilerle buluştum. Gaziantep’te de böyle bir güzel platform olması beni mutlu etti. Böyle güzel bir platform açıkçası beklemiyordum. Emeği geçen başta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’a ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi

GAZİANTEP ÇOK BAŞARILI BİR ŞEHİR

Gaziantep bizim için çok önemli, çok çalışkan bir şehir diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘’Gaziantep tarihi, kültürel zenginlikleri aynı zamanda tarımı ve sanayisi ile ihracatı ile gerçekten çok güzel ve aynı zamanda çok başarılı bir şehir. Avrupa yatırım ve yeniden yapılandırma bankası, Avrupa konseyinin önemli girişimlerinden bir tanesidir. Türkiye’ye ofis açmak istediklerinde bana hangi şehre ofis açalım diye sormuşlardı. Bende o zaman, Türkiye çok büyük bir ülke, bir ofisle yetinmeniz yanlış olur. Geniş bir coğrafya, sizde biraz müşterilerinizin ayağına gitmeniz lazım dedim. Ardından onlarda bunun üzerine bana peki ne yapalım? Diye soru sordular. Bende o zaman bir Ankara’ya açacaksınız kamu projeleri için, iki İstanbul’a açacaksınız geleneksel özel sektör projeler için, üç ise Gaziantep’e açacaksınız. Asıl büyüyen ve kalkınan ülkenin somut tezayürü Gaziantep olduğu için. Çünkü Gaziantep hak ediyor. ‘’ dedi.

GAZİANTEP DÜNYAYA ÖRNEK BİR KENT

Gaziantep’in dünyaya örnek bir kent olduğunu belirten Babacan ‘’Özellikle son yıllarda Suriye’den gelen Suriyeli vatandaşlara kapılarını açmak, sofralarını açmak gerçek anlamda Gaziantep’i insani değerler bakış açıyla dünyaya örnek göstereceği bir şehir halini alıyor. Özellikle Suriyeliler konusunda Gaziantep’in top yekün gösterdiği olgunluk, her türlü takdirin üzerinde. ‘’ dedi.

GAZİANTEP’TE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Burada olduğumuz için çok mutluyuz, en son 8 ay önce il kongrelerimiz için gelmiştik. O günlerde bir acelemiz vardı. Bir an önce 41 ili tamamlamak istiyorduk ki seçimlere girmeye hak kazanmak için. O zaman söz vermiştik inşallah tekrar Gaziantep’e geliriz ve bugün Şahinbey ve Şehitkamil ilimizin kongrelerini başarıyla tamamlandık. Iki ayrı ilçenin kongresini eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Bu da bir ilk.. Zaten nerde zor ve imkansız olaylar varsa Gaziantep’te oluyor. Gaziantep zoru başarıyor.’’ Dedi.

YAPACAKLARIMIZIN DÖKÜMANLARINI YAYINLIYORUZ

Teşkilatlanmanın yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Babacan, “Şuanda Türkiye’de 973 ilçe var. Bunun 650’sinde ilçe başkanlarımız mevcut. Hızlı bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmeye devam ediyoruz. Ayrıca ülkemizin yarınları ile ilgili hazırlıklar yapıyoruz. İlk defa bir siyasi parti ne yapacaklarının dokümanlarını yayınlıyor. Yaptığımız kongreler sayesinde bir yandan vatandaşlarımızı dinliyoruz bir yandan da deva partisinin projelerini anlatıyoruz. Bizler yeni bir siyasi kimlik inşaa ediyoruz. Deva Partisi çatısı altında, ülkemizin yarınlarına damgasını vuracak yeni bir nesil yetişiyor. Biz deva partisinin kadrosu ile gurur duyuyoruz.“ dedi.

Konuşmaların ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

12 Tem 2021 - 19:29 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.