Aşı tepkisi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, eğitim çalışanları aşılanmadan yüz yüze eğitim geçilmesinin vaka sayısının artmasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, eğitim çalışanları aşılanmadan yüz yüze eğitim geçilmesinin vaka sayısının artmasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Gök, ‘Eğitim çalışanlarına aşı nerede diyoruz, oralı olan yok’ dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, günlük vaka sayısının 54 bin 740, vefat sayısının da 276 olduğunu söyledi. Son 10 günde vaka sayısında çok hızlı bir yükseliş olduğuna dikkat çeken Gök, “Bunun en önemli sebeplerinden biri de hiç şüphesiz eğitim çalışanlarının aşılanmadan okulların yüz yüze eğitime devam ediyor olması. Okullarda öğretmenler ve öğrenciler arasında görülen vakalar giderek artıyor. Şuan okul öncesi ve ilkokullar tam zamanlı yüz yüze eğitime devam ediyor. Ortaokullar ve liselerin bir kısmında da aynı şekilde yüz yüze eğitime devam ediliyor. Peki Eğitim çalışanlarına aşı nerede diye soruyoruz Kimsenin oralı olduğu yok” diye tepki gösterdi.

Ahmet Gök, tüm bu olup bitenleri ve Milli Eğitim Bakanlığının seyirci gibi sadece izlediğini belirterek, “Olanları görünce aklıma çocukluk dönemimdeki bir reklam filmi geliyor. izocam reklamında üst katta oturan adamın haykırışı, hatırlayanlar bilirler. Bugüne kadar eğitim çalışanlarını aşılayın deyip durduk ama olmadı. Bu saatten sonra aşı da tek başına çözüm değil çünkü yayılım hızı oldukça artmış durumda. Süreç biraz daha normale yaklaşana kadar yapılması gereken şey: Aşı ile birlikte 8.sınıflar ve 12.sınıflar hariç her kademede tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesidir. 8. ve 12. sınıflar da sadece girecekleri sınava hazırlık planındaki dersleri yüz yüze almalıdır. Ülkemiz geriye kalan herşeyin telafisini yapabilecek güçtedir. Yeterki sağlık olsun” şeklinde konuştu.

09 Nis 2021 - 09:00 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.