Aşı olun Gaziantep’te vakalar artıyor!

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki vaka sayısının hızla arttığına dikkat çekerek, ‘Salgın hala devam ediyor. Aşı oranı çok düşük. Vaka sayımız hızla...

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki vaka sayısının hızla arttığına dikkat çekerek, ‘Salgın hala devam ediyor. Aşı oranı çok düşük. Vaka sayımız hızla artıyor’ dedi.

Gaziantep’te aşılama oranının yüzde 56 civarında kalması ve vaka sayılarının hızla artması, tedirginliğe yol açtı. Artan vakalara rağmen, kentte aşılama oranının çok düşük olması üzerine Vali Davut Gül, uyarılarda bulundu. Vatandaşları aşı olmaya çağıran Gül, aşı oranının biran önce yükselmesi gerektiğini dile getirdi. Vali Gül, ‘Covid-19 Salgını devam ediyor. Aşı oranımız halen çok düşük. Vaka sayımız hızlı bir şekilde artıyor. Lütfen aşınızı olup maskenizi takınız. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmayın. Görevlilerimiz maske ve mesafe denetimine devam etmekteler” açıklamalarında bulundu. Vali Gül, sosyal mesafe ve maske kuralının da aşı olunsa da devam ettirilmesi çağrısı yaptı.

Gaziantep’te gerek bayramda gerekse bayram ertesi, sosyal mesafe ve maske kuralları yok sayıldı. Vatandaşlar salgın bitmişçesine davranarak korona virüse adeta davetiye çıkardı. Aşılama oranında da çok gerilerde olan Gaziantep, yüzde 56.3 oranı ile turuncu kategoride yer aldı. Haftalık vaka sayıları da bir önceki haftaya oranla 300’ün üzerinde artış gösterdi. Aşı noktalarının fazlalığına rağmen vatandaşların aşıya rağbet etmemesi, vakaların da hızla yükselmesine sebep oluyor. Vali Gül de uyarılarda bulunarak, ‘Herkes aşılarını olsun. Aksi takdirde salgını yenemeyşz. Vakalar hızla artıyor’ ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşılana oranının artmaması halinde virüsle mücadelenin uzayacağına dikkat çekmişti. Açıkladığı rakamlarda Gaziantep’in aşılama oranının çok düşük olduğunu bildirmişti.

27 Tem 2021 - 09:00 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.