Arulis’in 7. sayısı okuyucuyla buluştu

Gaziantep Müze Dostları Derneği’nin arkeoloji, tarih, nümismatik, epigrafi ve etnografya içerikli makalelerden oluşan bilimsel yayını Arulis’in 7. sayısı okuyucuyla buluştu.

Gaziantep Müze Dostları Derneği’nin arkeoloji, tarih, nümismatik, epigrafi ve etnografya içerikli makalelerden oluşan bilimsel yayını Arulis’in 7. sayısı okuyucuyla buluştu.

Arulis’in bu sayısında; Bilhan Akçaşar’ın “Süreki Definesinde Yer Alan Aslan Tasvirli Dirhem”, Murat Uğurluer’in “Dulkadir Beyliği Tarafından Yavuz Sultan Selim Adına Bastırılan Bakır Sikke”, Orhan Sarıoğlu’nun “Karamanoğlu Beyliği’ne Ait Bakır Sikke”, Mehmet Önal’ın “Zeugma tetradrahmi Definesindeki Caracalla Sikkeleri”,

Çaylan Ulutaş’ın “Antalya Müzesi’nde Bulunan Bir Rus Definesi ve Osmanlı Devletinde Yabancı Para Kullanımı”, Dinçer Uğurluer’in “Murmillo ve Bu Gladyatör Sınıfı ile Bağlantılı Bir Yüzük”,Melih Arslan’ın “Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nden Zeus Betimli Bir Bronz Phalera”, Mustafa Sayar’ın “Odeanathus Palmyra Kralı ve Roma’nın Müttefiki”, Ahmet Balta’nın “Hoca Üveys Camii Haziresi’ndeki Yeniçeri ve Yeniçeri Bağlantılı Mezar Taşları”, Ahmet Balta ve Murat Uğurluer’in “Hafız Osman Ağa Türbesi Yeniçeri Remizleri”,

1.Sıtkı Severoğlu’nun “Mütercim Asım Efendi ve Karacaahmet’teki Aile Sofası” ve Gonca Tokuz’un “Keşkek-El Kişk” başlıklı makaleleri yer alıyor.

2011 YILINDAN BU YANA GAZİNATEP İÇİN YAYINLANIYOR

2011 yılında yayın hayatına başlayan Arulis’in alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Gaziantep Müze Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Uğurluer; “Ülkemizde sayılı örnekleri bulunan bu nitelikte bir bilimsel yayını Gaziantep’ten ilgili çevrelere sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Arulis’in yayınlanan her sayısı Türkiye genelindeki ilgili enstitülere, araştırma merkezlerine, müze ve üniversite kütüphaneleri ile akademisyen ve araştırmacılara ulaştırılmaktadır.” dedi.

16 Eyl 2020 - 07:28 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.