Aradığınızdan çok daha fazlası

Yediden Yetmişe tüm beklentiler göz önünde bulundurularak dizayn edilen MIKS Lounge Cafe Restaurant, ferah ortamı ve birbirinden leziz yemekleriyle Gazianteplilere keyif dolu anlar yaşatıyor.

Yediden Yetmişe tüm beklentiler göz önünde bulundurularak dizayn edilen MIKS Lounge Cafe Restaurant, ferah ortamı ve birbirinden leziz yemekleriyle Gazianteplilere keyif dolu anlar yaşatıyor.

4 Katlı mekanda hizmet veren MIKS Lounge Cafe Restaurant’ta, pirzoladan makarnaya, pizzadan yuvarlamaya kadar zengin menü seçenekleri sunuluyor. MIKS Lounge Cafe Restaurant’ın sahibi Mustafa İhsan Kursav, 2009 yılında girdikleri gıda sektöründeki tecrübelerini, MIKS Lounge Cafe Restaurant ile taçlandırdıklarını belirtiyor.

İbrahimli semtinde yaklaşık iki ay önce hizmet vermeye başlayan MIKS Lounge Cafe Restaurant, sektöre oldukça iddialı bir başlangıç yaptı. Adeta entegre bir anlayışla tasarlanan 4 katlı mekanda, farklı salonlar ve birbirinden özel menü seçenekleriyle, tüm beklentilere cevap verebilecek bir anlayışla hizmet veriliyor. MIKS’de sadece kahve içebileceğiniz gibi, keyifli bir yemeğin ardından kahve veya nargile içmek için başka bir mekana gitmenize de gerek kalmıyor. Kısacası aradığınız konforu, sakinliği, lezzeti ve huzuru bu mekanda bulabiliyorsunuz. Kendine güvenin bir neticesi olarak, açık mutfak anlayışıyla hizmet veren mekanda, istediğiniz an mutfağı da gezebiliyorsunuz.

MIKS’in hizmet kalitesini, menülerini ve sektördeki yerini MIKS Lounge Cafe Restaurant’ın sahibi Mustafa İhsan Kursav anlattı.

Tecrübemizi MIKS İle Taçlandırdık

Gıda sektörüne, 2009 yılında girdim. İlk işletmemizi, Sanko Park AVM’de, MATMAH adıyla açtık. Daha sonra, M1 AVM ve PrimeMall AVM şubeleri ile devam ettik. Burada edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübelerimizi de, Gaziantep’ in en önemli lokasyonlarından olan İbrahimli bölgesine taşıdık. MIKS ile dünya mutfağından sunumların da yer aldığı mekanımızı şehrimiz insanının hizmetine sunduk.

“MIKS” in Açılımı Nedir?

İlk üç harfi, benim ismim ve soyadımın baş Harfleri, “S” harfi de oğlum Salih’in İsminin baş harfinden geliyor. Tabii “Miks” aynı zamanda karışık manasına geliyor. Bizim işletmemiz de, farklı konsept ve sunumlardan oluştuğu için “MIKS” sanırım çok uygun oldu.

Mekan 4 Kattan Oluşuyor

İşletmemiz, 4 Kat’ dan oluşmakta.

En üst katımızdaki salonumuz VIP olarak dizayn edilmiş, 30 kişi kapasiteli. Gruplar, aile toplantıları, iş toplantıları ve özel günler için her imkanın sunulduğu mükemmel bir salon. Önceden haber verildiği takdirde talep edilen her türlü yemeği yapıyor ve özenle sunuyoruz. Ayrıca müşterilerimiz kendileri gelemiyorlarsa, biz evlerine kadar yemek ve servis hizmeti imkanı da sunuyoruz.

Üçüncü katımızı daha çok grup toplantılarına yönelik dizayn ettik. 150 kişi kapasiteli salonumuzda; iş toplantıları, okul toplantıları, ev hanımlarının bir araya geldiği toplantılar ve buna benzer özel grupların toplantıları, rahat ve keyifli bir şekilde yapılabiliyor. Konuklarımız burada sunum yapabiliyor, sinevizyon gösterisi ve benzeri imkanlardan da faydalanabiliyorlar.

Üçünücü katta ayrıca, çocukların güzel ve güvenli vakit geçirebilecekleri, bir oyun alanı çocuklarla ilgilenen görevli arkadaşlarımız bulunuyor.

İkinci kat, giriş katımızda olduğu gibi “cafe ve restaurant” tarzı hizmet veriyor. Bu katımız, biraz daha “balkon havası”na sahip. Anneler Parkı ve cadde manzarası eşliğinde, keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. İtalyan ve Fransız tarzını birleştirdiğimiz, ahşap ve metalin buluştuğu bir konseptte mükemmel lezzetler sunuyoruz.

BAHÇE

Bahçe kısmımız 120 metrekare alana sahip. Etrafı çimlendirilmiş, küçük bir havuzu olan, günün her saati serinliğiyle misafirlerimizin çok beğendiklerini belirttiği güzel bir bahçe. Buranın insana huzur ve mutluluk veren bir havası var.

HEPSİ BİR ARADA

Cafe restaurantımızda, ekstra olarak nargile hizmeti de veriyoruz. Onu da seçme tütünlerle yapıyoruz. Kısacası bütün beklentileri tek konseptte toplayıp, insanların bütün ihtiyaçlarını karşılayacağı, ailesi ile birlikte yemeğini yiyip, kahvesini yudumlayıp, dilerse nargilesini de içebileceği “entegre bir mekan” hedefliyoruz. A- Plus hizmet vererek insanları mutlu etmek istiyoruz.

LOKASYON

Bulunduğumuz nokta, İbrahimli-2’ye açılan Adnan İnanıcı Caddesi üzerinde. Ulaşımın kolay olduğu ve otopark sorunun olmadığı bir noktadayız. Cadde’den biraz daha içeride olmamız ve ön tarafımızda park olduğu için egzoz dumanı, toz ve benzeri rahatsız edici unsurlardan da etkilenmiyoruz.

Günün her saatinde sebze, sarımsak, tavuk, domates ve balık çorbası servisimiz var.

MENÜLERİMİZLE İDDİALIYIZ

Yöresel serpme kahvaltımızın içerisinde; özenle hazırlanmış ev yapımı reçel çeşitlerimiz, Antep dürümü, gözleme, katmer ve çorba çeşitlerimizle güne merhaba diyebilirsiniz. Vejeteryan müşterilerimizi de unutmadık Tabii.

Beef salata, hellim peynirli salata, haşlama salata, ton balıklı ve sezar salatalarımızı, tam kendilerinin damağına göre hazırlamaktayız. Beyaz et konusunda tercihlerini kullanan müşterilerimiz için branzino griglia, salmone spinach, kremalı limon soslu somon ve levrek buğlamasının yanı sıra batufa pollo, köri soslu tavuk, Çin usulü tavuk, chicken permasan, şinitzel ve chickenalfredo gibi menülerimiz kendileri için özenle hazırlanmaktadır.

“Kırmızı et olmazsa olmaz” diyen misafirlerimizin isteklerine göre, steak porçini, steak con patate, steak diana, kuzu pirzola, ızgara köfte ve ayrıca kiremitte mantar sote, tavuk sote ve et sote farkını göreceklerdir.

Genç ve yetişkin müşterilerimiz için; pizza mista, pizza chicken, pizza margarita, pizza vejeteryan yapıyoruz.

TATLI

Biz ne bir baklavacıyız, ne de bir künefeciyiz. Tatlı ihtiyacı için Gaziantep’imizin özel katmerini yapıyoruz. Taş fırında yapılıyor ve günün her saati servis edebiliyoruz. Ayrıca tiramisu, panna cotta, galati mista sufle, waffle, maraş dondurma, meyve tabağımız mevcuttur.

HER KESİME HİTAP EDEBİLECEK BİR KONSEPTE SAHİBİZ

MIKS’in, en önemli özelliklerinden bir tanesi de, her kesime hitap edebilecek ürün yelpazesine sahip olmasıdır. Günün her saatinde kahvaltımız mevcut. Kahvaltı sunumlarımızdaki ürünlerimizin neredeyse tamamını, kendimiz doğal üretiyoruz.

Her zaman beş çeşit çorbamız sıcak çıkıyor,Ali nazik, ekşili ufak köfte, içli köfte, yuvalama yapıyoruz. Ev yapımı hambuger, steak çeşitlerimiz bulunuyor.

İtalyan makarna çeşitlerinin tamamını yapıyoruz. Kebapçı değiliz ancak eti çeşitlendirerek sunum yapıyoruz. Tavuk ve et ürünlerimiz var. Kiremitte et ve tavuk sote çeşitleri, kuzu pirzola, et köfte ve küşlemenin en nefis halini sunuyoruz.

Spesiyal olan “Et tahtası” adını verdiğimiz nefis bir et sunumumuz var. Bunlarla da yetinmiyoruz, balık ve pizza çeşitlerini de yapıyoruz.

MIKS’ i farklı kılan nedir?

Gaziantep’teki mekanların büyük bir bölümü ya restaurant ya da cafe tarzında hizmet veriyor. Gidilen mekan, ya yemek ya da kafe ihtiyacını karşılıyor. Ama biz burada tüm beklentilere cevap verebilecek bir konseptte hizmet veriyoruz. Örneğin 10 kişilik bir grup geldiğinde, dileyen pizza, dileyen balık yiyebiliyor. Yemek sonrası nargile içmek için başka bir yere gitmek durumunda kalmıyor.

Burayı kurarken esinlendiğiniz konseptler oldu mu?

İstanbul’ da gördüğümüz mekanların adeta birleşimi oldu. “Gaziantep’te neden olmasın” dediğimiz mekanlardan esinlendik. Parçaları birleştirince içimize sinen, keyif aldığımız güzel sonuçlar aldık.

Kutu

AÇIK MUTFAK ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ

25 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz. Kendi alanında usta isimlerle çalışıyoruz. Ayrıca “açık mutfak” anlayışıyla çalışıyoruz ve mutfağımızı müşterilerimize açık tutuyoruz. Dileyen misafirlerimiz istedikleri zaman mutfağımıza girip görebiliyorlar.

Gaziantep’in yeme-içme sektöründeki gelişimi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Gaziantep yeme-içme sektörü anlamında çok zor bir yer. Sebebi ise ev hanımlarının çok iyi birer aşçı olması. Evlerde o kadar güzel yemekler çıkıyor ki, bu nedenle Gaziantep’ in neredeyse tamamı gurme olmuş. Böylesi bir şehir’de insanlara yemek beğendirmek gerçekten çok zor. Damak zevkine hitap edemezseniz zaten Gaziantep’te bu sektörde ayakta kalamazsınız.

Kebap dışında Gaziantep’e yeni gelen konseptleri nasıl buluyorsunuz?

Tabii yeni renklerin olması hepimiz için çok iyi. Globalleşen bir çağda, dünyada ne varsa hepsi Gaziantep’te de olmalı bence. Bu büyük bir zenginlik ve insanoğlu bunu hak ediyor. Bu şehre bir çivi çakandan Allah razı olsun.

18 Mar 2017 - 09:10 -

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.