Aman dikkat!

Gaziantep’te günlük bin 400’e ulaşan vaka sayıları tam kapanma sonrasında 200’e kadar geriledi.

Gaziantep’te günlük bin 400’e ulaşan vaka sayıları tam kapanma sonrasında 200’e kadar geriledi. Kentteki vaka sayısı düşüş oranının yüzde 54 olduğu açıklanırken, ‘Rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakmayın’ uyarısı yapıldı.

Koronavirüs vaka sayılarının pik yaptığı ve günlük sayının bin 400’e ulaştığı Gaziantep’te tam kapanma uygulaması işe yaradı. Son 10 günde vaka sayılarında yüzde 54 düşüş yaşanırken, düşüşün devam edeceği belirtildi. 10 gün öncesine kadar günlük vaka sayılarının bin 400 seviyelerine ulaştığı kentte, düşüş oranları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan risk haritasına da yansıdı. Tam kapanma nedeniyle vaka sayılarında düşüş olduğu belirtilirken, 17 Mayıs tarihine kadar günlük vaka sayılarının 50’nin altına inmesi bekleniyor. Hızlı düşüşün rehavete sebep olmaması gerektiği belirtilirken, Gaziantep Valisi Davut Gül başta olmak üzere yetkili ağızlar da tedbirlerin asla elden bırakılmaması uyarıları da yapılıyor.

Yüksek riskli iller arasında görülen ve tamamın kırmızıya bürünen Gaziantep’in risk haritasının da renk değiştirmeye başladığı görüldü. Tam kapanma ve aşılama ile birlikte etkilerin de görülmeye başladığı belirtilirken, yoğun bakım ünitelerinde de düşüşlerin başladığı ve vefat sayılarına da yansıyacağı dile getirildi. Gaziantep’te bugüne kadar 338 bin kişinin aşılandığı ve rakamın yükselmesiyle vaka sayısındaki düşüşlerin de süreceği kaydedildi. Yoğun bakım doluluk oranlarının da yüzde 90 seviyelerinden yüzde 54’lere indiği bildirildi. Servislerdeki doluluk oranının da yarının da altına indiği dile getirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, ‘Tedbirlere uyarak bu rakamları çok daha aşağılara çekeriz. Rehavete kapılmayalım’ uyarısı yaptı.

10 May 2021 - 09:02 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.