Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi hizmete girdi

Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan gençlik kütüphanelerine bir yenisi daha eklendi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan gençlik kütüphanelerine bir yenisi daha eklendi. Öğrenciler, hizmet vermeye başlayan Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’ne yoğun ilgi gösterdiler.

Şehitkamil ilçesine şu ana kadar 21 gençlik kütüphanesi kazandıran Şehitkamil Belediyesi, 22. Gençlik Kütüphanesi’ni Yaprak Mahallesi’nde hizmete aldı. Daha önce aile merkezi olarak kullanılan sosyal tesis, yapılan çalışmalar sonucunda gençlik kütüphanesine dönüştürüldü. Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’nin hizmete alınmasıyla birlikte öğrenciler, yoğun ilgi gösterdiler. Öğrencilere nitelikli ve hijyenik ortamda ders çalışma imkanı sunulurken, sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına da dikkat ediliyor.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ, GENÇLERİMİZİ KÜTÜPHANEMİZE BEKLİYORUZ

Gençlik kütüphanesinin, farklı yaş gurubundan öğrencilere hitap ettiğini kaydeden Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi görevlisi İrem Toksoy, “Şehitkamil Belediyemiz, gençlik kütüphaneleri arasına, Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’ni de ekledi. Kütüphanemizin açılmasıyla birlikte gençlerimiz, yoğun ilgi göstermeye başladılar. Kütüphanemizde; KPSS’ye hazırlanan, üniversiteye hazırlanan, liselere giriş sınavına gelip hazırlanan öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz, burada sessiz bir ortamda ders çalışma imkanı buluyorlar. Türk öğrencilerimizin yanı sıra Suriye uyruklu öğrencilerimiz de kütüphanemize yoğun ilgi gösteriyor. Onlar da dil gelişimini geliştirmek için buradaki kaynak kitaplarımızdan faydalanıyorlar. Çeşitli bünyelerde her yaş grubuna uygun öykü, roman ve kaynak kitaplarımız var. Öğrencilerimiz, gelip gençlik kütüphanemizden en iyi şekilde yararlanıyorlar. Tüm öğrencilerimizi, gençlerimizi kütüphanemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKÇEMİ GELİŞTİRMEK İÇİN GENÇLİK KÜTÜPHANESİNE GELİYORUM

Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi’nin kendilerine büyük katkı sunduğunu dile getiren Suriyeli Sena Muhammed, “Türkçemi geliştirmek için gençlik kütüphanesine geliyorum. Burada hocalarımız, bizlerle yakından ilgileniyorlar, Türkçeyi daha iyi öğrenmemiz için ellerinden gayreti gösteriyorlar. Burada sessiz ve sakin bir ortamda çalışma imkanımız oluyor. Burada Türkçemi daha da geliştireceğime inanıyorum. Gerçekten bu gençlik kütüphanesi, bizler için de çok güzel oldu. Burada her türlü kaynak kitaplarından da yararlanabiliyoruz. Ben diğer tüm arkadaşlarımın da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Şehitkamil Belediyemize bizlere bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Bizlere her konuda destek olan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

08 Tem 2021 - 12:20 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.