-

Erken yaşlanmaya 8 etken

Genellikle yaş almamıza rağmen genç görünmenin genetik yapıyla alakalı olduğu söylenir. Ancak durum pekte öyle değildir. Gündelik hayatta yapılan yararlı zannettiğimiz bir takım davranışlar erken yaşlanmaya sebebiyet verebilir.

1-At kuyruğu mask

Genellikle yaş almamıza rağmen genç görünmenin genetik yapıyla alakalı olduğu söylenir. Ancak durum pekte öyle değildir. Gündelik hayatta yapılan yararlı zannettiğimiz bir takım davranışlar erken yaşlanmaya sebebiyet verebilir.

1-At kuyruğu

At kuyruğunu çok seviyor olabilirsiniz ancak her gün saçı bu şekilde toplamak saç sağlığına ciddi zararlar verir. Hatta bu durum ilerleyen zamanlarda saç dökülmesine neden olarak, kellik sorununa neden olabilir.

2/8
2-Fazla süt tüketimi mask

2-Fazla süt tüketimi

Tabii sizden sütü tamamen hayatınızdan çıkarmanızı istemiyoruz. Ancak abartmayın. Çok fazla süt tüketmek yağlı ve yorgun görünen bir cilde neden olabilir.

3/8
3-Güneş kremini yalnızca yüze uygulamak mask

3-Güneş kremini yalnızca yüze uygulamak

Güneş kremini sadece yüze uygulamayın. Ellerinize ve yüzünüze de güneş kremini uygulamanız gerekir. O kısımların da sizin cildiniz olduğunu unutmayın.

4/8
4-Bacak bacak üstüne atmak mask

4-Bacak bacak üstüne atmak

Otururken bacak bacak üstüne atmak damar sıkışmasına ve varis oluşumuna neden olmaktadır. Bu pozisyon özellikle kadınlar için oldukça zararlı bir alışkanlıktır.

5/8
5-Islak saçı taramak mask

5-Islak saçı taramak

Bu durum saç dökülmesine ve saçta kırık oluşumuna neden olur. Saçınızda meydana gelebilecek dökülmeleri ve hasarı önlemek için saçınızı hafif nemliyken taramalısınız.

6/8
6-Gözleri ovuşturmak mask

6-Gözleri ovuşturmak

Bu kötü alışkanlık kirpiklerinizin dökülmesine ve kirpik kırılmalarına neden olur. Ayrıca cildinize ciddi anlamda zarar vermiş olursunuz.

7/8
7-Çok fazla nemlendirici kullanmak mask

7-Çok fazla nemlendirici kullanmak

Kuru bir cilde de sahip olsanız cildinize çok fazla krem uygulamayın. Sonuçta o bir kimyasal ve fazla kullanıldığında erken yaşlanmanıza neden olabilir.

8/8
8-Taze meyve suları mask

8-Taze meyve suları

Taze meyveler ve sebzeler çeşitli antioksidanlar içerir ve serbest radikallerle savaşırlar. Fakat suları çok fazla früktoz içerir. Şeker molekülleri kan dolaşımıyla tüm hücreleri dolaşır ve yağlandırır.

06 Nis 2017 - 00:00 - Gaziantep Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.