''Türkiye artık eski Türkiye değil"

Bazı temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ak Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Soylu AK Parti’nin iktidara gelmesinden sonra Türkiye'nin dünyadaki konumunun çok değiştiğini söyledi.

AK Parti'nin sadece meclisteki bir siyasi parti olmadığını belirten Bakan Soylu, ''AK Parti eli nasırlı köylü, işçinin, memurun, gencin yaşlının ve esnafın sesi, medeniyetin dili, dünyanın herhangi bir yerindeki mağdur ve mazlumların adresidir. Eğer sadece siyasi parti olsaydı, önüne çıkan engeller karşısında oturur, dünyevi hesaplarla yarına gitmenin hesaplarını yapardık. Şu çok nettir, geçtiğimiz süreçlerin hepsini hepimiz biliyoruz. Ama bakın dimdik ayaktayız. Size yan gözle bakanlar sizi beğenmeyenler, bunlar iktidarı yürütemez diyenler ve bu milletin üzerinde sürekli hak sahibiyiz diyenlere karşı hiç bir zaman eğilmediniz, bükülmediniz, geri adım atmadınız. Bugün bunları diyenlere karşı ay yıldızlı bayrağımızı nazlı nazlı dalgalandırarak ayaktayız" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Bugün biz IMF kapısında ne olur para verin de emeklimizin maaşını verelim diyen bir ülke değiliz. Bunu sizler sağladınız. Hem de bunu, topla tüfekle değil, büyük bir tutkunlukla sağladınız. Bize tepeden bakıp temel hak özgürlükleri vaat edenlere, aba altından sopa gösterenlere, 15 Temmuz'da sesi çıkmayanlara, demokrasiyi de millet sevgisini de öğrettiniz. Sizlere minnettar ve müteşekkiriz. Sadece biz değil gelecek neslimiz de müteşekkirdir. Bilmenizi istiyorum ki çok badirelerden geçtik. Türkiye'yi daha iyi noktalara taşımak için tüm odaklara karşı dik durarak vakarla ve anlayışla çalıştık. Bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bu ülkeyi biz idare ederiz siz yönetirmiş gibi görünürsünüz, istediğimiz zaman koltuğa oturtur, istediğimiz zaman kurduğumuz sistemle sizi rezil ederiz diyorlardı. Aynısını Menderes'e, Özal'a, Ecevit'e, yaptılar. Herkese istediğimizi yaparız diyorlar" diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.