TMMOB'dan Sevilay Çete'ye yapılan şiddete tepki

TMMOB İl Gaziantep Koordinasyon Kurulu ADD Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almış olan Sevilay Kale Çete insanlık dışı bir darp edilme büyük tepki gösterdi.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Sevilay Kale Çete’ye yapılan saldırıyı kınama kararı aldı. İl Koordinasyon Kurulu adına bir açıklama yapan İl sekreteri Burkay Güçyetmez şöyle dedi “ Bulunduğumuz bölge coğrafyasında özellikle de yaşadığımız kentte; cehaletten beslenen ve giderek yükselen şiddet, güvenli ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızı kısıtlıyor. Kültürel ve sosyal ayrışmanın ve ayrıştırmanın kötü sonuçları giderek artıyor.

Kadına yönelik şiddet evden sokağa, tüm toplumsal alana, işyerlerine, akademik ortama kadar artarak yaygınlaşıyor. Ve bu şiddet geçtiğimiz gün kirli yüzünü tekrar gösterdi. Çeşitli platformlarda bir araya geldiğimiz, Önemli bir insan hakları savunucusu, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında yer almış olan Sevilay Kale Çete insanlık dışı bir darp edilme hadisesi yaşadı. Bizler Kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini biliyoruz.

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu olarak; Sevilay Kale Çete ‘ye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tüm temel haklarımız için insanca yaşamı savunuyor, güvenilir, huzurlu bir kent istiyoruz”

20 Eyl 2017 - 12:13 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.