Hedef dünya ülkeleri

Çıkmaz, bu yılın 9 aylık diliminde 153 milyon 20 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bu yılın 9 aylık diliminde 153 milyon 20 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çıkmaz, dünya ülkelerinin Türk ürünlerine güveninin “tam” olduğunu belirtti. Bu güvene layık olmak için dünyaya kaliteli ürün ihracı yaptıklarını anlatan Çıkmaz, artık insanlar “Made in Turkey” yazısına dikkat ettiklerini vurguladı.

Çıkmaz, geçen yılın Ocak-Eylül döneminde 133 milyon 94 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı yaptıklarını hatırlatarak, bu yılın aynı döneminde ihracatın yüzde 35,7 artarak, 153 milyon 20 bin dolara ulaştığını belirtti. Bu artışın kuru meyve ve mamulleri ihracatçısına moral verdiğini ifade eden Çıkmaz, yılsonu hedefleri için çalıştıklarını kaydetti.

30 farklı ülkeye kuru meyve ve mamulleri sattıklarını anlatan Çıkmaz, ihracatta ilk 4 noktanın Avrupa ülkeleri olduğunu vurgulayarak, en fazla ihracatın 22 milyon 489 bin dolarla İtalya’ya gerçekleştirildiğini kaydetti. İtalya’yı 17 milyon 414 bin dolarla Almanya’nın izlediğini belirten Çıkmaz, en çok ihracat yapılan üçüncü ülkenin ise İngiltere olduğunu dile getirdi.

İhracatın büyük bir bölümünü Avrupa ülkelerine yaptıklarını anlatan Çıkmaz, 123 milyon 254 bin dolarlık ihracatla en çok ihracat yaptıkları kıtanın Avrupa olduğunu açıkladı.

En çok ihracat yapılan ürünün ise 40 milyon 502 bin dolarla Antep fıstığı olduğunu anlatan Çıkmaz, bu ürünü 5 milyon 257 bin dolarla çam fıstığı olduğunu sözlerine ekledi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.