Gaziantep'te kitap dostu kafe

Gastronomi kenti Gaziantep'in yenilikçi ve huzur verici mekanı Elifce Cafe, kısa sürede şehrin ayrıcalıklı mekanlarından biri haline geldi.

Doğal ürünlerden özenle hazırlanmış lezzetleri şık ve zarif sunumlarda misafirlerine sunan Elifce Cafe, insanlara kendisinin özel olduğunu hissettiriyor.

Elifce Cafe'de, Gaziantep mutfağının yanında dünya mutfağının farklı tatları olağanüstü sunumlarla birleştiriliyor. Elifce'de, ekmek, pasta, börek, poğaça ve simit gibi unlu mamuller Belçika'dan ithal ediliyor. Yüzde 80 oranında pişmiş olan ekmekler Belçika'dan soğuk zincirle getiriliyor ve Elifce'de yüzde 20 oranında pişirildikten sonra servis ediliyor. Damak tadına düşkün Gaziantepliler, Belçika'dan ithal edilen ekmekleri çok lezzetli buluyor.

Emek'te hizmet veren Elifce Cafe'de ekmek ve unlu mamuller dışındaki gıda ürünleri Türkiye'nin farklı bölgelerinden özenle seçiliyor. Cafe işletmecisi Elif Ovayolu, gıda seçiminde çok titiz davrandıklarını belirterek, "Misafirlerimize ikram ettiğimiz peynirleri Ege, Samandağı ve Pazarcık'tan getiriyoruz. Zeytinlerimiz de Ege'den, tereyağı kendi köyümüzden, yumurta, sebze ve meyveler ise kendi çiftliğimizden geliyor" dedi.

Elifce'de İddialı Kahvaltı

Huzur veren konforlu tasarımı ve lezzetleri ile kısa sürede kendini kabul ettiren Elifce, özellikle pazar günü kahvaltıları ile çok iddialı. Pazar kahvaltılarında ailelerin vazgeçemediği mekanlardan biri haline geldiklerini belirten Elif Ovayolu şöyle devam etti:

"Misafirlerimize ikram ettiğimiz tüm lezzetlerde iddialıyız ama kahvaltıda çok çok iddialıyız. Belçika'dan ithal ettiğimiz ekmeklerin bunda etkisi önemli. Belçika ekmekleri çok beğeniliyor. Gaziantepliler bu lezzeti çok sevdi. Kahvaltıya gösterilen ilgiyi sadece ekmeğe bağlamamak gerek. Tüm ürünlerimiz organik ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden büyük bir özenle seçiliyor. 30 Çeşidin üzerinde kahvaltı veriyoruz. Pazar kahvaltımıza gelenler, bir hafta sonra başka tanıdıkları ile birlikte tekrar geliyorlar. Kahvaltımız adeta alışkanlık yapıyor."

Siparişe Özel Ev Yemekleri

Başta avukatlar olmak üzere iş yerlerinin yoğun olduğu bir caddede faaliyet gösteren Elifce Cafe'de aynı zamanda istediğiniz her türlü ev yemeğini yeme şansınız bulunuyor. Önceden sipariş vererek, ya da cafeye giderek istediğiniz ev yemeğini hazırlatabiliyorsunuz. Elif Ovayolu, menünün yanında her türlü ev yemeğini sunduklarını belirtirken, "Özellikle yoğun çalışma hayatının içinde yer alıp da, ev yemeklerini özleyenlerden her geçen gün daha fazla talep alıyoruz. Ayrıca, Gaziantep dışından gelen misafirlerini farklı lezzetlerle tanıştırmak isteyenler de cafemize geliyor" diye konuştu.

Kitap Dostu Cafe

Elifce Cafe'de kitapseverler de unutulmamış. Şık bir tasarıma sahip olan cafenin mini kütüphanesinde ilgi alanınıza uygun bir kitabı kolaylıkla bulacaksınız. Cafede oturup, içeceğinizi yudumlarken kütüphaneden alacağınız kitabı okuyarak, sıkılmadan, kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Elif Ovayolu, damak tadına düşkün Gaziantepliler'in kısa sürede beğenisini kazanmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, sözlerini, şöyle tamamladı: "Henüz hizmete gireli dört ay oldu. Bu kısa sürede çok olumlu tepkiler aldık. Cafemize gelenler sunduğumuz lezzetlerin yanında mekanı ve tasarımını çok beğeniyorlar. Hemen hepsi fotoğraf çekiyor, paylaşıyor ve böyle bir cafe fikrinin kimden çıktığı ile ilgili sorular yöneltiyorlar."


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.