Gaziantep pilot il seçildi

Türkiye ve AB işbirliğinde yürütülecek olan 'Engeli Olan Çocuklar için Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’nde Gaziantep pilot il seçildi. Toplam 6 ili kapsayacak olan proje, 90 okulda uygulanacak.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanı ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF işbirliğinde yürütülecek olan ‘Engeli Olan Çocuklar için Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’ne Gaziantep de dahil edildi. Türkiye genelinde 6 ilde 90 okulda uygulanacak proje ile engellilerin sorunlarını aşabilmesi hedefleniyor.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu engeli olan çocuklar için yapılması gereken o kadar çok şey, değişmesi gereken o kadar çok algı, hazırlanması gereken o kadar çok materyal olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Bu açılış 3 yıl sürecek olan yeni başlangıçlardan birinin başlangıcı olacak. Projemiz engelli çocukların kaliteli kapsayıcı eğitim ve erken çocukluk eğitimiyle buluşmalarının daha çabuk sosyalleşmelerini, hayata aktif bir katılım sağlamalarını hedefleyen bir çalışmadır. Bugün bu projeyle birlikte Antalya, Bursa, Konya, İzmir, Gaziantep ve Samsun illerinde 90 pilot okulumuz var. 3-7 yaş grubundaki bütün engelli çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 bin 950 euroluk bir bütçesi olan 36 ay sürecek olan bir projeden bahsediyoruz. En az bin eğitimciyi de bu proje etrafında yetiştirmek istiyoruz.”

Engeli olan bireylerin karşılaştıkları sorunların üstesinden birlikte gelmeyi hedefleyen proje, Antalya, Bursa, Konya, İzmir, Gaziantep ve Samsun illerinde olmak üzere toplamda 90 pilot okulda uygulanacak. Proje, engeli olan çocukların erken çocuklukta kaliteli kapsayıcı eğitim yoluyla sosyal yaşama katılımlarına katkı sağlamayı, uzun vadede ise sosyal yaşama erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Proje ile sadece engeli olan çocuklar ve bu çocukların ailelerine değil, aynı zamanda tipik gelişim gösteren çocuklar ve bu çocukların ailelerine ulaşmak da hedefleniyor. Bu sayede engeli olan bireylerin toplumda kabullenilmeleri yönünde farkındalık kazandırılacak.

22 Eyl 2017 - 18:55 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.