CHP karıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye sınırında denetim ve inceleme için görevlendirdiği partili heyet için sınıra yakın bir evde kurulduğu ileri sürülen davul zurnalı sofra, tepkilere neden oldu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun denetim için gönderdiği bazı il başkanlarından oluşan heyetin, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki sınır kapısında yaptığı incelemenin ardından sınıra yaklaşık 50-60 metre uzaklıktaki CHP ilçe Başkanı Mehmet Polat'ın evinde davul, zurnalı bir sofra kurulduğu ileri sürülmüştü.

Yerel gazetede yer alan ve "Suriye sınırında rakılı denetim, Kılıçdaroğlu denetim göreviyle göndermişti, Rakı yasağı çatışma bölgesinde delindi, selfiler çekildi, kapalı mekanda davul zurna çalındı" ara başlıkları ile verilen haberde özetle, "CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun denetim için görevlendirdiği il başkanlarının denetimin yanında davullu zurnalı eğlence yaptıkları ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen CHP İl Başkanları toplantısında, Karkamış'taki çatışmaları da gündemine alarak, partisinin İzmir, Denizli ve Aydın İl başkanlarını denetim amacıyla Gaziantep'e gönderme kararı almıştı. Kılıçdaroğlu, Suriye -Türkiye sınır kapılarını bünyesinde barındırdığı için çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı ve insansızlaştırılma gerçeği ile karşılaştığımız Karkamış'taki savaş gündemine ilişkin, CHP İzmir İl başkanı Asuman ali Güven, Denizli İl başkanı Haşim Teoman Sancar ve Aydın İl Başkan Bayram İnci'yi görevlendirerek, bölgede gerçekleştirilecek inceleme ve resmi temasların ardından rapor hazırlamalarını istemişti. Denetim göreviyle, Karkamış sınır kapısında bulunan il başkanlarının, sınıra 50-60 metre olduğu belirtilen Karkamış ilçe başkanının evinde düzenlenen davullu zurnalı bir ziyafete katılmaları, 'Kılıçdaroğlu'nun rakı yasağı, çatışma bölgesinde delindi mi' sorusunu akıllara getirdi. Yemeğin Facebook’ta canlı yayın üzerinden takipçilerle paylaşılması da ihmal edilmedi" ifadeleri yer almıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Bazı internet haber sitelerinde de yer alan haber, bir çok sosyal medya kullanıcısının da tepkisini çekti. İddialar ve iddialar ile ilgili haber, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından "CHP heyeti Gaziantep Karkamış'ta incelemelerde bulunmuş. Baya yorulmuşlar anlaşılan. Bu ayık kafayla Suriye sorununu çözecekmişler", "mümkünse CHP'ye soruyorum. Gaziantep/Karkamış incelemelerinizden bir enstantane. Ne bu?", "Gaziantep'e giden CHP heyeti bu kafayla çözüm bulacaklarmış" yorumlarıyla takipçileri ile paylaşıldı.

MİLLETVEKİLİ UZER'DEN TEPKİ

CHP il Başkanlarının Suriye sınırındaki eğlencesine Ak Parti Gaziantep milletvekili Ahmet Uzer de sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi. CHP il başkanlarının sofrada çekilmiş fotoğrafını da paylaşan Uzer, "Durdurun davulu, CHP heyeti Suriye konusunda bölgede inceleme yapıyor. Afiyet olsun" ifadelerine yer verdi.

"DENETLEME DEĞİL HASRET GİDERME"

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın ve CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ise iddia ve haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada ise il başkanlarının Suriye sınırındaki Karkamış'ta denetleme için değil, hasret giderme amacıyla buluştuklarını kaydetti.

Başkan Yalçın'ın açıklamasında, "Kahramanmaraş'ta yapılan CHP İl Başkanları toplantısına katılan Aydın, İzmir, Denizli İl başkanları toplantısı sonrasında uçakları Gaziantep Havalimanı'ndan saat 23.30'da kalktığı ve CHP Karkamış ilce Başkanı ile CHP İzmir İl Başkanın eski arkadaş olmaları sebebiyle, Karkamış İlce Başkanı CHP'li İl Başkanlarını davet etti. Bu daveti kırmayan İl başkanları eski dostlukları yad edip hasret giderdi. İl Başkanları daha sonra memleketlerine gitmek üzere Gaziantep Hava Limanı'na geçtiler. Ortada herhangi bir resmi görev olmadığı gibi sadece barak kültürünü tanıtmak için yapılmış organizasyonu farklı şekilde yansıtmak parti kamuoyunu üzmüştür" ifadelerini kullandı. Benzer ifadelere yer veren İl Başkanı Sucu'nun açıklamasında ise "Ortada herhangi bir resmi görev olmadığı gibi sadece barak kültürünü tanıtmak için yapılmış organizasyonu farklı şekilde yansıtmak parti kamuoyunu üzmüştür" denildi.

28 Eyl 2016 - 08:42 Gaziantep- Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.