Büyükşehir'den ilçe belediyelere araç desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Büyükşehir Belediyesine 2 adet engelli aracı, 6 ilçeye ise 8 adet hizmet aracı hibe edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “Belediyecilikte, iş makinanız olmazsa gerekli makine teçhizatınız olmazsa yaptığınız altyapıyı kuvvetlendiremezsiniz. İlçe belediye başkanları, büyük bir başarı hikayesi yazdı. Sizler kahramansınız, komutansınız” dedi.

Hem sosyal hem de kültürel çalışmalarla adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarına duyarsız kalmadı, ilçelerin araç sıkıntısını giderdi. Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği encümen üyesi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in özel girişimleri sonunda ilçelerin lojistik açığını kapatan birlik, 6 ilçeye 8 adet hizmet aracı gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen araç dağıtım töreninde, Büyükşehir Belediyesi, Araban Belediyesi, Nizip Belediyesi, Oğuzeli Belediyesi, Nurdağı Belediyesi, Yavuzeli Belediyesi ve Karkamış Belediyesinin ihtiyacı olan hizmet araçları teslim edildi.

ŞAHİN: LOJİSTİK DESTEKLERE İHTİYAÇ DUYDUK

Araç dağıtım töreninde konuşan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’ ulu bir çınara benzeterek, “Ulu çınarımızın her bir yaprağı da bir ilçemizdir. Bu ulu çınarın oluşmasında emeği geçen her bir ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok zor bir dönemden geçtik, dönem zor, yükü ağırdı. 2 milyon kardeşimizin yaşam kalitesini kurtarmak, vatandaş memnuniyetini artırmak için çok çalışmamız gerekiyordu. Çalışma sorunumuz yok çok şükür, akıl ve alın teriyle çalışıyoruz. Bu çalışmayı yaparken zorluklarla karşılaştık, bir takım lojistik desteklere ihtiyaç duyuldu. Özellikle Büyükşehir yasasıyla şehir sınırları büyükşehrin hizmetlerine dahil olunca, taşradan merkeze gelmeye başladık, ilçelerimizin çok önemli eksikliklerini hızlı bir şekilde gidermeye çalıştık. En kısa sürede alanı kontrol altına alarak hattı müdafaa yok sathı müdafaa vardır, bu satıh bütün Gaziantep’tir dedik, yasanın ve dönemin zorluğuna rağmen en az zararla buradan çıkabilirizin gayretini gösterdik.

SİZLER KAHRAMANSINIZ, KOMUTANSINIZ

Belediyeler Birliğinin güçlü kurumsal bir alt yapısı var. Ben yeniden birliğin encümen üyeliğine seçildim. Eski Birlik Başkanı Kadir Topbaş’a durumumuzu anlattım, lojistik destek konusunda yardım istedim. O da, ‘Gaziantep bizim için değerli, birliğimizin sigortası olan bu şehrin yükünü hafifletmek bize düşer. Her ilçemizin araç ihtiyacına yardımcı olalım’ dedi. 2 ay önce araçlarımız geldi. Aşırı yoğunluktan bir türlü teslim edemedik. Belediyecilikte, iş makinanız olmazsa gerekli makine teçhizatınız olmazsa yaptığınız altyapıyı kuvvetlendiremezsiniz. İlçe belediye başkanları, büyük bir başarı hikayesi yazdı. Sizler kahramansınız, komutansınız. Her ilçede verdiğimiz sözleri yerine getirdik, yolumuza devam ediyoruz. Büyükşehir olarak engellilere yönelik iki tane araç için destek aldık” dedi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI TEŞEKKÜR ETTİ

Araç filosunu güçlendiren ilçe belediye başkanları, eksik olan araçların giderilmesiyle ilçe halkına hizmetin daha hızlı ulaşacağını vurgulayarak, bu konudaki hassasiyetinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Fatma Şahin, ilçe belediye başkanlarına araçların anahtarını teslim etti.

19 Eki 2017 - 17:07 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.