Elbeyli-Gaziantep yolunun yapımına başlandı

Kilis’in Elbeyli ilçesi Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Elbeyli-Gaziantep arasında 16 kilometre bozuk ve deforme olmuş yolun yapımına başlandığını söyledi.

Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Elbeyli-Gaziantep arasında 16 kilometre bozuk ve deforme olduğunu, AK Parti Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ile Reşit Polat birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde yapmış oldukları girişimler neticesinde yolun yapım ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlanıldığını ifade ederek, “Bölgemizde yaşanan olaylardan ötürü Elbeyli’nin gerek alt yapı, gerekse üst yapı anlamından büyük zarar görüldü. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 23 bin kişilik konteyner kent bulunmaktadır. Bu kampın ihtiyaçları her ne kadar AFAD tarafından karşılanmaktaysa da, bu kamptan günü birlik ilçemize gelen yüzlerce hatta binlerce insan olmaktadır. Bu insanlar yolumuzu , suyumuzu, parklarımızı, alt yapımızı kullanmaktadır. Oysa ilçemiz 2 bin nüfuslu olup alt yapımızı parklarımızı buna göre dizayn edilmiştir.

İller Bankasından gelen ödeneklerimizden kendi nüfusumuza göre olmaktadır. Yine ilçemiz Çobanbey’de kovunşlu Askeri Birlikler bulunmaktadır. Buradaki birliklerimizin su ihtiyaçlarını, ilaçlamalarını, çöplerinin alımınını yapıyoruz. Bizim katı atık depolamamızın olmadığından buradaki çöpleri Gaziantep’e günü birlik nakil etmekteyiz. Yani A ’dan Z’ ye tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Buda belediyemize ek külfet getirmektedir. Dolayısıyla Elbeyli İlçemizin durumunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda İlçemizdeki özel durum göz önünde bulundurulup İlçemize olan ilgi ve alakalarından dolayı Kilis Valimize, milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

30 Eyl 2016 - 11:32 Gaziantep- Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.